Ferrari îmbunătăţeşte modelul California. Insensizabil

Ferrari îmbunătăţeşte modelul California. Insensizabil

Ferrari California, primul coupe-cabriolet din istoria producătorului italian, va întâmpina 2012 cu un upgrade. Mai mulţi cai-putere, mai puţine kilograme, mai mulţi giga pentru hard-ul sistemului audio şi, cel mai probabil, un preţ mai mare.

Ferrari California, modelul coupe-cabriolet de 200.000 de euro prezentat în 2008 la Salonul auto de la Paris, va fi uşor îmbunătăţit, pentru 2012, vesteşte "Car Magazine".

Producătorul italian le va oferi viitorilor clienţi un upgrade interesant, care va impune, cel mai probabil, şi o creştere a preţului de listă.

Cea mai importantă noutate vine de sub capota maşinii. Motorul V8 de 4.3 litri va oferi cu 30 de cai-putere mai mult ca până acum, pentru un total interesant de 490 CP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Graţie utilizării mai multor componente realizate din aliaje de aluminiu, Ferrari a izbutit să reducă greutatea modelului California cu 30 de kilograme, până la la 1.780 kg.

Coroborate, cele două realizări au contribuit la scăderea timpului necesar atingerii "sutei", cu start de pe loc, de la 4 secunde - anterior - la 3,85 secunde, pentru versiunea 2012.

Suplimentar, hard-ul ataşat sistemului audio va avea o capacitate mărită cu 33%, de la 30 la 40 GB.

California a fost unul dintre cele mai de succes modele lansate de Ferrari în noul mileniu. La scurtă vreme după lansare, producţia pe primii doi ani (circa 10.000 de unităţi) fusese deja epuizată.

Cu adevărat remarcabil, aproximativ 80% dintre clienţii gamei California au venit pentru prima oară la Ferrari, o lovitură serioasă pentru Lamborghini, Bentley sau Aston Martin.