Noi oportunități de dezvoltare pentru fermierii români, care sunt din ce în ce mai implicați pe piața comunitară.
În Insula Mare a Brăilei, la Agricost, s-a desfășurat zilele trecut evenimentul „Zilele câmpului Agtech”, organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România și TMT PR. Inițiativa a fost un succes, scrie fermieriinromania.ro, care anunță că fermieri, cultivatori de porumb, furnizori de echipamente și soluții de agricultură digitală, plus numeroși finanțatori au răspuns prezent.
Martori la unele demonstrații practice care au arătat valențele noii tehnologii utilizate în agricultură, fermierii români au înțeles că tehnologia este prietenul agricultorului, nu dușmanul lui, vine să îl ajute în activitatea de zi cu zi, nu să-i dăuneze.
„Ne dorim ca atunci când apare ceva nou în domeniul tehnologiei să-l putem aplica sau adapta nevoilor culturilor noastre. Acest lucru l-am făcut, până acum, și ne-a adus plus valoare”, a declarat Mihai Solomei, director general adjunct Agricost.
Bineînțeles că evenimentul în sine a inclus și sesiuni de schimburi de experiență, numeroși specialiști ai companiilor străine partenere fermelor agricole din România prezentând diverse soluții și recomandări personalizate celor interesați. În general, discuțiile au vizat ceșterea recoltelor folosind la maximum resursele din dotare, dar totul în paralel cu respectarea reglementărilor privind protecția mediului.
Mai mult, s-au cerut și oferit soluții la provocările schimbărilor climatice, care împing agricultura spre limitele ei. Însă, tocmai pentru așa ceva au apărut tehnologiile de ulltimă oferă. Diverse și eficiente, ele sunt capabile să sporească profiturile în același timp cu reducere cheltuielilor și creșterea recoltelor.