Fermierii bulgari vor să blocheze frontiera cu România

Fermierii bulgari vor să blocheze frontiera cu România

Fermierii bulgari vor să blocheze astăzi traficul la trei puncte de control de la frontiera cu Romania, însă poliţia bulgară a anunţat că nu va permite acest lucru.

Protestul producătorilor de lapte este programat să aibă loc între orele 12:00 şi 22:00, în zonele de acces către punctele de trecere Vidin-Calafat, Ruse-Giurgiu şi Oriahovo-Bechet.

La punctul de frontieră Ruse-Giurgiu, manifestaţia se va desfăşura între orele 12.00-18.00, astfel: o oră traficul va fi blocat, după va fi eliberat doar pentru autoturisme şi autocare tot pentru o oră.

Şoferii români care vor să meargă în Bulgaria sunt sfătuiţi să folosească doar punctul de trecere de la Bechet-Oriahovo, care nu va fi blocat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorităţile bulgare spun că situaţia este sub control

"Legislaţia rutieră interzice blocarea traficului pe drumurile din Bulgaria, indiferent care ar fi motivele, şi vom lua măsuri pentru a împiedica pe oricine ar face acest lucru", a declarat comisarul-şef Pavlin Dimitrov, din cadrul Ministerului bulgar de Interne, citat de Novinite.com.

Principala solicitare a protestatarilor este ca Ministerul Agriculturii să efectueze o actualizare a registrului agricol, care are rolul de a stabili mărimea subvenţiilor acordate.

Ei sunt nemulţumiţi de scăderea preţurilor laptelui şi de importurile de produse din lapte şi carne din Uniunea Europeană şi state terţe.

Fermierii au redactat o declaraţie ce conţine 16 revendicări privind sprijinul statului pentru sectorul crescătorilor de animale.