Evenimentul Zilei > Actualitate > Fenomen spectaculos în Japonia: fantomele îngheţate. Frumuseţea imaginilor îţi taie răsuflarea | GALERIE FOTO
Fenomen spectaculos în Japonia: fantomele îngheţate. Frumuseţea imaginilor îţi taie răsuflarea | GALERIE FOTO

Fenomen spectaculos în Japonia: fantomele îngheţate. Frumuseţea imaginilor îţi taie răsuflarea | GALERIE FOTO

Peisajele de poveste au fost imortalizate de Sho Shibata în munţii Hakkoda, din nordul Japonia.

Potrivit dailymail, movilele imaculate cu aspect de oamenii de zăpadă, după unii, sau fantome, după alţii, au fost create de vânturile puternice din zonă. “E locul meu preferat când temperaturile scad foarte mult pentru că transformă într-un  tărâm de basm. Vin şi fac fotografii. Felul în care zăpada înveleşte copacii este uimitor, contrariant. Jur că prima dată când am fost aici am crezut că sunt oameni de zăpadă. E uluitor mai ales că arată aproape identic iar uneori ţi se par oameni de zăpadă, alterior par nişte siluete stranii, fantomatice. În orice ce caz, aceste movile sunt adevărate capodopere ale naturii”, spune Sho Shibata.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.