Adepții acestei practici fie toarnă alcool pe o bucată de gheață și inhalează direct aburii sau cu ajutorul unui pai, fie își confecționează un kit special cu ajutorul pompei de umflat cauciucul de la biciclete. Această practică este foarte populară în rândul celor care vor să slăbească, evitând astfel asimilarea caloriilor „goale” din alcool.
„Oamenii cred că este genial să beneficieze de efectele alcoolului, fără a câștiga în greutate, pentru că, se știe, alcoolul conține foarte multe calorii, fără a aduce un aport nutrițional. Nu poți consuma cantități foarte mari de alcool atunci când ții o cură de slăbire”, a declarat, pentru time.com, expertul în dependențe Dani Carise. Și adolecenții sunt tentați de această practică, având în vederea noutatea ei.
Numai că atunci când alcoolul este inhalat, merge direct în plămâni, creier și în sistemul circulator, ceea ce înseamnă că se ajunge la beție mult mai rapid decât dacă ar fi ingerat. Pentru că nu trece prin stomac și prin ficat, alcoolul nu este metabolizat și nu își pierde din „tărie”. Riscurile sunt astfel mult mai mari. Persoanele care „fumează” alcool se pot intoxica rapid, existând chiar riscul de deces.
Când oamenii beau alcool în exces, au tendința de a vomita, o capacitate naturală a organismului de a combate supradoza. Prin această formă nouă de consum, nu se poate controla cantitatea de alcool consumată, iar organismul este lăsat practic fără apărare.

Te-ar putea interesa și: