Si anume, specialiştii subliniază că pe această uşă  intră „în prezent toţi monştrii imaginabili, de la minotauri la creaturi extraterestre!”.

Creaturi monstruoase

Aflăm astfel că pornografia cu monştri reprezentând un nou fenomen printre cititoarele americane de literatură erotică: „În loc de cowboy musculoşi şi milionari sadomasochişti, personajele principale sunt monştri cu falusuri uriaşe!”. Una dintre cele mai populare serii din acest gen, cunoscut şi sub numele de "literatură erotică criptozoologică" este "Cum For Bigfoot", de Virginia Wade.

În total, Virgina Wade, un pseudonim, a scris 16 cărţi în seria "Cum For Bigfoot" şi a ajuns să câştige chiar şi 30.000 de dolari pe lună din volumele sale. Succesul cel mai mare îl au cărţile sale în format digital.
Intrigile din genul acesta de literatură sunt în mare parte similare: un monstru, fie că este minotaur sau extraterestru, seduce sau violează pământence.
Criticii literari atrag atenţia că tema relaţiilor erotice dintre creaturi monstruoase şi femei nu este ceva nou în literatură, dar că în prezent scenele de amor sunt descrise într-un mod mult mai explicit.