FEMEILE sunt pe cale DE DISPARIŢIE. Aflaţi în ce DOMENIU şi DE CE

FEMEILE sunt pe cale DE DISPARIŢIE. Aflaţi în ce DOMENIU şi DE CE

Numărul lor este în scădere la nivel mondial, încă din 2013. De ce se întâmplă acest lucru şi, mai ales în ce domeniu.

Este vorba despre numărul femeilor din industria cinematografică, reprezentând, conform statisticilor, doar 16% din angajaţii aflaţi în spatele camerelor de filmat - regizori, scenarişti, producători executivi, producători, monteuri şi directori de imagine, potrivit studiului Celluloid Ceiling.

La bază

Potrivit screendaily.com, cercetarea, realizată de Centrul de Studii al Femeilor în Televiziune şi Film al Universităţii din San Diego, care a avut la bază Topul 250 al filmelor cu cele mai mari încasări din 2013 a arătat cel mai scăzut nivel al femeilor în domeniul cinematografiei din 1998, când a fost realizat primul studiu Celluloid Ceiling.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel în 2013, doar 6% dintre regizori erau femei, numărul fiind în scădere faţă de 2012, când procentul era de 9%. De asemenea, în 2012, 15% dintre scenarişti erau femei, anul trecut, procentul scăzând la 10%. În ceea ce priveşte monteurii, în 2012, 20% dintre aceştia erau femei, în anul 2013 fiind înregistrată o scădere de 17%. "Industria filmului este într-un stadiu apatic de gen", a declarat Martha Lauzen, directorul executiv al centrului.