Femeile din viaţa lui Kim Jong-il

Femeile din viaţa lui Kim Jong-il

Moartea mamei lui Kim Jong-il pe când acesta avea doar opt ani avea să influenţeze relaţiile dintre viitorul dictator de la Phenian şi femeile din viaţa sa, scrie ziarul britanic The Daily Telegraph care citează un expert japonez.

Kim Jong-il nu a acceptat-o şi nu s-a înţeles deloc cu mama sa vitregă, Kim Song-ae, cu care se certa adesea. "A avut multe probleme cu mama sa vitregă şi acest fapt i-a influenţat relaţiile cu femeile mulţi ani mai târziu. A căutat mereu dragostea mamei pe care a pierdut-o", a declarat Toshimitsu Shigemura, profesor la Universitatea Waseda din Tokyo şi un expert în dinastia nord-coreeană.

Prima soţie a lui Kim Jong-il a fost Kim Young-sook, fiica unui înalt oficial din armata comunistă pe care Kim Ir-sen o alesese deja să îi fie parteneră fiului său. Dar până la moartea bătrânului dictator, în 1994, Kim Jong-il şi aleasa lui aveau deja probleme în căsnicie. Cei doi au avut totuşi o fiică, Kim Sul-song, născută în 1974. Actriţe, secretare şi magiciene

În tot acest timp, Kim Jong-il a avut o relaţie extraconjugală cu Song Hye-rim, o vedetă a cinematografiei nord-coreene. Actriţa, deşi căsătorită, a divorţat la presiunile viitorului dictator de la Phenian. Song, care nu a fost niciodată recunoscută oficial drept soţie a acestuia, a murit în 2002 la Moscova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Următoarea amantă a fost Ko Young-hee, o coreeancă născută în Japonia. Kim jong-il a avut cu aceasta trei copii, o fată şi doi băieţi, printre care şi Kim Jong-un, cel desemnat să îi succeadă la conducerea statului comunist. Cea de-a doua amantă a murit de cancer în 2004.

După moartea lui Ko, Kim Jong-il a trăit cu Kim Ok, secretara lui din anii '80, care a preluat şi sarcinile de "Primă Doamnă".

Dictatorului i-a plăcut să aibă mereu femei frumoase în preajma sa. La evenimentele private organizate în cinstea sa erau nelipsite femeile frumoase care dansau spre plăcerea lui Jim Jong-il. "Oficialii din anturajul său se dădeau peste cap să îi aducă femei frumoase astfel încât dictatorul săi îi recompenseze cu posturi mai bune. Aceştia băteau la pas toată ţara pentru a le găsi" a dezvăluit profesorul Shigemura.

Acesta mai povesteşte că dictatorul nord-coreean mai făcuse o pasiune pentru o magiciană japoneză, cunoscută sub numele de Prinţesa Tenko. Prin anii '80, Kim Jong-il ar fi călătorit la Tokyo în fiecare vară timp de opt ani la rând pentru a-şi întâlni noua cucerire. Aceasta, la rândul ei, a mers la Phenian de două ori, dar mai târziu, în 1998 şi 2000. Citiţi mai multe informaţii în categoria dedicată lui Kim Jong-il.