Kim Jong-il nu a acceptat-o şi nu s-a înţeles deloc cu mama sa vitregă, Kim Song-ae, cu care se certa adesea. "A avut multe probleme cu mama sa vitregă şi acest fapt i-a influenţat relaţiile cu femeile mulţi ani mai târziu. A căutat mereu dragostea mamei pe care a pierdut-o", a declarat Toshimitsu Shigemura, profesor la Universitatea Waseda din Tokyo şi un expert în dinastia nord-coreeană.

Prima soţie a lui Kim Jong-il a fost Kim Young-sook, fiica unui înalt oficial din armata comunistă pe care Kim Ir-sen o alesese deja să îi fie parteneră fiului său. Dar până la moartea bătrânului dictator, în 1994, Kim Jong-il şi aleasa lui aveau deja probleme în căsnicie. Cei doi au avut totuşi o fiică, Kim Sul-song, născută în 1974.

Actriţe, secretare şi magiciene

În tot acest timp, Kim Jong-il a avut o relaţie extraconjugală cu Song Hye-rim, o vedetă a cinematografiei nord-coreene. Actriţa, deşi căsătorită, a divorţat la presiunile viitorului dictator de la Phenian. Song, care nu a fost niciodată recunoscută oficial drept soţie a acestuia, a murit în 2002 la Moscova.

Următoarea amantă a fost Ko Young-hee, o coreeancă născută în Japonia. Kim jong-il a avut cu aceasta trei copii, o fată şi doi băieţi, printre care şi Kim Jong-un, cel desemnat să îi succeadă la conducerea statului comunist. Cea de-a doua amantă a murit de cancer în 2004.

După moartea lui Ko, Kim Jong-il a trăit cu Kim Ok, secretara lui din anii ’80, care a preluat şi sarcinile de "Primă Doamnă".

Dictatorului i-a plăcut să aibă mereu femei frumoase în preajma sa. La evenimentele private organizate în cinstea sa erau nelipsite femeile frumoase care dansau spre plăcerea lui Jim Jong-il. "Oficialii din anturajul său se dădeau peste cap să îi aducă femei frumoase astfel încât dictatorul săi îi recompenseze cu posturi mai bune. Aceştia băteau la pas toată ţara pentru a le găsi" a dezvăluit profesorul Shigemura.

Acesta mai povesteşte că dictatorul nord-coreean mai făcuse o pasiune pentru o magiciană japoneză, cunoscută sub numele de Prinţesa Tenko. Prin anii ’80, Kim Jong-il ar fi călătorit la Tokyo în fiecare vară timp de opt ani la rând pentru a-şi întâlni noua cucerire. Aceasta, la rândul ei, a mers la Phenian de două ori, dar mai târziu, în 1998 şi 2000.
Citiţi mai multe informaţii în categoria dedicată lui Kim Jong-il.