Evenimentul Zilei > Politica > FEMEILE din PSD, „OASTEA” pe care LIVIU DRAGNEA se poate bizui
FEMEILE din PSD, „OASTEA” pe care LIVIU DRAGNEA se poate bizui

FEMEILE din PSD, „OASTEA” pe care LIVIU DRAGNEA se poate bizui

Aproape 900 de femei din organizația județeană a PSD Constanța au sărbătorit, mai devreme, Ziua Femeii, pentru ca multe dintre ele, dar și invitații la petrecere, să nu lipsească, de la Congresul extraordinar al partidului din 10 martie. În toate luările de cuvânt, femeile social democrate dar, și bărbații aflați la eveniment, și-au felicitat colegele de 8 Martie, dar mai ales pe Liviu Dragnea, asigurându-l de “sprijinul și încrederea” în președintele lor.

Petrecerea a avut loc la un restaurant din nordul stațiunii Mamaia, fiind organizată, de 15 ani, de președintele OFSD Constanța, Mariana Gâju, primărița comunei Cumpăna. Doamnele au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale județului, însă nici  reprezentantele partidului de la nivel județean și național nu au lipsit de la eveniment”, potrivit organizatorilor. Pe lângă cele aproape 900 de femei social democrate din tot județul, au fost prezenți Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene (fosta președintă a organizației naționale de femei), Maria Lazăr, secretarul general al organizației naționale a femeilor din PSD, președintele organizației județene a PSD Constanța, Felix Stroe, președintele executiv al PSD Constanța, primarul Decebal Făgădău, parlamentari și membri din conducerea județeană a partidului.

Distracția nu a început până când amfitrioana, Marian Gâju, nu a invitat oaspeții să spună câteva cuvinte, explicând, de la microfon, că "suntem o echipă, știm cum să ne organizăm și femeile, așa cum le consideră președintele organizației județene, doamnele, nu sunt sexul slab, sunt forța și echilibrul partidului". Iar președintele Felix Stroe, care a spus că “cele mai frumoase și mai deștepte femei din județul Constanța sunt femeile din PSD”, nu a uitat să își informeze “minunatele colege” că, în conferința județeană extraordinară a partidului, cu unanimitate de voturi, s-a reconfirmat sprijinul total pe care îl acordăm domnului președinte Liviu Dragnea. Sprijinul și încrederea noastră și cu siguranță, sub conducerea dumnealui o să obținem în continuare multe realizări.

Rovana Plumb a cerut  femeilor “o sală plină de energie pentru că este primăvară și avem nevoie de forța devotamentul și energia voastră”, transmițându-le, apoi, “toată iubirea și prețuirea din partea colegei noastre Viorica Dănculă, să vă bazați pe aceeași solidaritate, încredere, pe același sprijin așa cum a dovedit-o de-a lungul timpului”.  În timp ce pe un ecran uriaș, Liviu Dragnea era flancat de Viorica Dăncilă și de mai multe lidere ale femeilor din PSD, îmbrăcate în costume populare, de la școala de vară a femeilor PSD, din vara lui 2017, Rovana Plumb a amintit că “acum 7 luni, aici, președintele Liviu Dragnea spunea că are încredere în femei pentru că femeile nu l-au trădat niciodată. Zi de zi avem dovada că putem avea un sprijin ferm din parte lui Liviu Dragnea, președintele PSD”.

Mesajul Rovanei Plumb a fost că partidul are nevoie de sprijinul și încrederea femeilor  din Constanța, iar răspunsul Marianei Gâju nu s-a lăsat așteptat. “Nu e nevoie să ne chemați de două ori, știți că noi suntem acolo. Suntem o echipă, femei și bărbați, pe care se poate bizui domnul președinte Liviu Dragnea”. La rândul ei, secretarul general al organizației naționale a femeilor din PSD, Maria Lazăr, a amintit că  “un președinte al PSD numea femeile din partid, amazoane, un cuvânt care nouă nu ne place”, fâcând referire la Victor Ponta. “Dar ceea ce ne caracterizează pe noi este dinamismul, lupta, ambiția, abnegația, seriozitatea și faptul că nu trădăm. Deci suntem o oaste. Îi spuneam și domnului președinte Dragnea că oricând are nevoie, să adune oastea femeilor  social democrate din partid. Dânsul a râs dar a apreciat lucrul acesta pentru că știe că PSD se bazează întotdeauna pe femeile social democrate” a încheiat, Maria Lazăr, în aplauzele asistenței.

 

Femeile din PSD au cântat, s-au încins la hore, s-au pozat cu Rovana Plumb și cu Felix Stroe, și-au făcut selfiuri pentru a imortaliza petrecerea de ziua lor. Distracția a continuat până târziu iar de la petrecere nu a lipsit tortul aniversar marcat cu OSFD Constanța, “dedicat tuturor doamnelor prezente”.