Câștigătoarea premiului la Loto a murit. Cui îi rămân milioanele de euro

Câștigătoarea premiului la Loto a murit. Cui îi rămân milioanele de euro Sursa foto: Pixabay

O femeie câștigătoare la Loto și soțul ei au murit la trei ani după ce au câștigat premiul. Cei doi nu au avut ocazia să se bucure prea mult de milioanele de euro câștigate. Iată ce s-a întâmplat cu averea lor.

La trei ani de la marele câștig, câștigătoarea la loto și soțul ei au decedat. Fascinația visului unui câștig uriaș la loterie, capabil să schimbe viața peste noapte, a captivat oamenii din întreaga lume.

O femeie din Aargau, Elveția, a reușit să câștige jackpot-ul în octombrie 2018, la loteria „EuroMillions”, ghicind mega jackpot-ul de aproximativ 184 de milioane de franci – echivalentul a 192 de milioane de euro. Cu toate acestea, ea nu a avut ocazia să se bucure de noua sa bogăție pentru foarte mult timp.

Câștigătoarea la loto și soțul ei au murit

Femeia de origine germană a pierit în 2021, după o luptă cu cancerul, la doar trei ani de la câștigul său la loterie, la vârsta de 50 de ani. Și soțul ei, în vârstă de 59 de ani, desemnat ca principalul moștenitor, a trecut în neființă în anul următor, a scris ziarul elvețian Blick.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce s-a întâmplat cu averea

Cuplul nu a avut urmași. Astfel, a apărut întrebarea: Ce se întâmplă cu cele 192 de milioane de euro câștigate la loterie? Potrivit presei, o parte din acești bani au fost împărțiți între frații femeii, care locuiesc în Germania. După decesul soțului, inițial a fost neclar cui vor reveni bunurile rămase. Un prieten al bărbatului decedat a speculat că, având și el frați în Germania, aceștia probabil vor primi o parte din avere, conform ziarului, imediat după decesul soțului câștigătoarei la loto.

Aargau, Elvetia

Orașul Aargau, Elvetia. Sursă foto: Dreamstime

Comunitatea orașului, câștigătoare

Un aspect este clar: comunitatea din Aargau, unde locuia câștigătoarea la loto și soțul ei, a avut de câștigat din această avere. Datorită veniturilor suplimentare de 23,7 milioane de franci provenite din taxe, comunitatea a avut oportunitatea să inițieze noi proiecte și să planifice investiții, inclusiv construirea de săli de clasă pentru elevi.

Milioane provenite din impozitarea câștigurilor la loterie: acesta este planul municipalității. Aargau poate utiliza sumele strânse ca impozit. Președintele comunității a explicat că există tot mai mulți copii în zona locală și, în consecință, este necesar mai mult spațiu pentru educația școlară. Conform unei publicații elvețiene, este posibil să fie construită chiar o nouă școală. Primarul adaugă că intenționează să "comemoreze" câștigătoarea la loterie prin includerea ei în acest proiect de construcție.