În urma verificărilor efectuate de oamenii legii s-a constatat că o femeie de 38 de ani a călătorit din Italia în Germania, iar de acolo, vineri, a ajuns în Timișoara, de unde a plecat cu un autocar către o localitate din județul natal, Gorj. Când a intrat în țară, femeia nu a declarat că vine din Italia.

”Polițiștii lugojeni au fost sesizați cu privire la faptul că într-un autocar care se îndrepta către Gorj, se află o persoană care ar veni din Italia. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat ca o femeie de 38 de ani a călătorit din Italia în Germania, iar la data de 13 martie a ajuns în Timișoara, de unde a plecat cu un autocar către Gorj.

Întrucât femeia nu a declarat autorităților că este venită din Italia, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarant Aurora Voicilă, purtătoarea de cuvânt a IPJ Timiș. Femeia a fost datăî jos din autocar și pusă în carantină, în județul Timiș.

Restul zecilor de pasageri din autorcar vor fi preluați de poliție în localitățile de destinație și puși în izolare la domiciliu, tot câte 14 zile.