În cursul zilei de ieri, televiziunea din Coreea de Nord a difuzat imagini cu Kim Jong-un, alături de mai mulţi înalţi oficiali şi de o femeie. Reportajul fusese filmat cu prilejul unei ceremonii de omagiere a lui Kim Il-sung, bunicul actualului lider.
Aceeaşi tânără, tunsă scurt şi îmbrăcată într-o ţinută de culoare închisă, a fost surprinsă alături de liderul nord coreean şi la un concert oferit de orchestrată naţională vinerea trecută.
Identitatea tinerei a creat o adevărată dezbatere, mass-media din Coreea de Sud alocând mai multe articole acestui subiect. Astfel, în timp ce o parte dintre jurnaliştii sud coreeni susţin că tânăra ar fi Yo-jong, sora lui Kim Jong-un, care ar fi studiat împreună cu acesta în Elveţia, în anii `90, alţii consideră că femeia ar fi de fapt partenera liderului nord coreean.
Potrivit cotidianului sud coreean JoongAng Ilbo, misterioasa femeie ar fi Hyon Song-wol, o celebră cântăreaţă din Coreea de Nord care ar fi amanta liderului nord-coreean.
În schimb, profesorul Yang Moo-jin, de la Universitatea pentru Studii Nord Coreene, consideră că este puţin probabil că femeia ar putea fi amanta lui Kim Jong-un, "primele doamne" nord coreene apărând rareori în public. Mai plauzibilă ar fi varianta ca tânăra să fie sora sau poate "fiica unei foste amante a fostului lider, fapt ce i-ar permite lui Kim Jong-un să afişeze solidaritatea din cadrul clanului conducător".

Foto: http://koreajoongangdaily.joinsmsn.com