Femeia care a șocat o lume întreagă. S-a născut cu patru picioare și a avut un destin cumplit

Femeia care a șocat o lume întreagă. S-a născut cu patru picioare și a avut un destin cumplit Sursa foto: Wikipedia

Femeia cu patru picioare s-a numărat printre cele mai șocante cazuri medicale din lume. Josephine Myrle Corbin s-a născut pe 12 mai 1868, în Lincoln County, Tennessee, Statele Unite ale Americii.  Aceasta s-a născut cu două organe genitale distincte și cu patru picioare. Aceste aspecte i-au schimbat definitiv parcursul vieții.

Josephine Corbin s-a născut cu patru picioare

Femeia din Tenessee a venit pe lume cu o condiție medicală care i-a adus multă suferință. Josephine Corbin avea cele două organe genitale distincte, aspect caracteristic gemenilor care se nasc uniți.

Medicii au ajuns la concluzia că cele două picioare în plus ar fi trebuit să aparțină geamănului ei. De altfel, situația acesteia a devenit cunoscută în întreaga America, condiția sa medicală fiind denumită „Dipygus”.

Părinții ei cereau bani de la persoanele care voiau să o vadă

Josephine Corbin își putea folosi un singur picior din cele patru pe care le avea. Cele poziționate în mijloc, mai mici, erau împerecheate cu fiecare dintre cele două picioare exterioare.

Ne puteți urmări și pe Google News
Femeia cu patru picioare

Sursa foto: Facebook

De altfel, picioarele mici ale femeii, care ar fi trebuit să aparțină geamănului ei, aveau doar trei degete. Copila se chinuia să facă pași, având un singur picior funcțional din cele patru. Toate aceste aspecte îi determinau pe localnicii din Tenessee să ceară să o analizeze îndeaproape pe aceasta. Pentru a primi acordul, familia ei cerea bani de la cei care își manifestau curiozitatea.

În jurul vârstei de 13 ani, aceasta a fost plimbată de părinți prin mai multe zone ale Americii. Cu acest prilej, familia adolescentei a făcut mulți bani. Tot în perioada respectivă, ea a primit porecla “femeia patrupedă”.

Josephine Corbin

Sursa foto: Wikipedia

Josephine Myrtle Corbin s-a căsătorit cu un medic

După traumele din copilărie, femeia cu patru picioare a avut o viață mai liniștită. Aceasta s-a căsătorit cu un medic și a avut cinci copii. Josephine Myrtle Corbin a murit pe 6 mai 1928, la vârsta de 59 de ani, în urma unei infecții a pielii. După decesul ei, mulți oameni de știință erau dispuși să plătească sume impresionante pentru des cu marea trupului acesteia. Specialiștii intenționau să facă mai multe studii legate de această condiție medicală aparte. Mormântul femeii cu patru picioare a fost păzit de familie pentru o perioadă îndelungată.