Evenimentul Zilei > International > Femeia care a dat în judecată „Fabrica de Troli” a lui Putin a primit despăgubiri de O RUBLĂ
Femeia care a dat în judecată „Fabrica de Troli” a lui Putin a primit despăgubiri de O RUBLĂ

Femeia care a dat în judecată „Fabrica de Troli” a lui Putin a primit despăgubiri de O RUBLĂ

Agenția care angajează oameni pentru a scrie propagandă pro-Putin a fost dată în judecată de o fostă angajată, Liudmila Savciuc, „pentru a scoate la suprafață trolii internetului”.

Un tribunal rus a hotărât ca „o fabrică de propagandă” pro-Putin să plătească daune simbolice de o rublă unei foste angajate care a dat-o în judecată pentru a face publice metodele Kremlinului, scrie The Guardian.

Motivul oficial invocat în justiție de Liudmila Savciuc a fost că Agenția de Studii pentru Internet nu i-a achitat salariul cuvenit și că nu oferă angajaților contracte corecte.

Pentru un salariu lunar de 4000-5000 de ruble (600 – 750 de dolari), Savciuc și ceilalți angajați trebuiau să bombardeze site-urile de internet cu comentarii favorabile la adresa lui Vladimir Putin.

După două luni de slujbă, Savciuc, o jurnalistă freelancer sub acoperire, a fost concediată după ce a scris un articol sub pseudonim într-un ziar local denunțând „fabrica de propagandă”.

Kremlinul a declarat că nu are nici o legătură cu activitatea Agenției. Autoritățile din Rusia și-au intensificat propaganda pe măsură ce criza din Ucraina a creat tensiuni în relațiile cu Occidentul.