Editura Evenimentul si Capital

MARELE PLAN AL PSD a fost deconspirat. UN GREU din partid A SCĂPAT DETALIILE OPERAŢIUNII. Se va întâmpla la Congres. Breaking news!

Autor: | | 5 Comentarii | 34146 Vizualizari

Organizația județeană a PSD Constanța, condusă de Felix Stroe, transmite către centru mesajul de sprijin necondiționat pentru președintele partidului Liviu Dragnea la congresul din luna martie, deși congresul nu va avea rolul să îl reconfirme în funcție. Scopul congresului va fi, de fapt, adoptarea unei rezoluții în care PSD va cere structurilor Ministerului Public, serviciilor secrete, structurilor din Ministerul de Interne și altor instituții să nu mai acționeze în afara cadrului constituțional.

Președintele organizației județene a PSD Constanța, Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor în cabinetul Mihai Tudose, nu pierde nici un prilej pentru a-i demonstra președintelui Liviu Dragnea că este un lider de filială pe care se poate baza și în continuare. Abia așteaptă congresul din luna martie pentru a adopta, alături de conducerea partidului, “o poziție fermă” față de modul în care sunt respectate drepturile și libertățile cetățenești de diverse instituții ale statului. “Mai exact, congresul va adopta o rezoluție prin care se va cere tuturor instituțiilor statului să intre în matca lor constituțională și să nu mai acționeze în afara cadrului constituțional. Dorim să fie o democrație reală, o democrație legală ca în Germania, Franța, Olanda” a declarat, pentru EVZ, Felix Stroe.

În opinia lui, “se întâmplă lucruri care nu sunt corecte în cadrul unor anchete penale, în cadrul unor supravegheri făcute de diverse instituții”. Cu toate astea “în nici un caz PSD nu va propune, vreodată, încetarea activității unei asemenea instituții. Dimpotrivă, PSD dorește ca aceste instituții, parchete și instituții de forță, toate trebuie să se întărească. Dar să lucreze legal și să își exercite prerogativele prevăzute de Constituție. Este vorba de oameni, nu de instituții, până la urmă”. Întrebat de EVZ dacă se va cere revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Koveși, liderul PSD Constanța a ținut să precizeze că “PSD nu va face, la congres, propuneri nominale vis a vis de anumiți oameni care ocupă, temporar, anumite funcții ci va fi o dezbatere pe constituționalitatea actiunii acestor instituții”.

Instituțiile la care se referă Felix Stroe și PSD sunt “parchetele, instituțiile de forță, adică serviciile de informații, toate câte sunt, minister de interne, care trebuie să funcționeze legal, în parametri, pentru că sunt destule cazuri de derapaje”. O continuare a acestor derapaje ar fi un atentat la democrație. “Ceea ce se întâmplă astăzi unui cetățean care este membru al PSD i se poate întâmpla oricărui cetățean. Și atunci de ce să ne fie frică de o dezbatere națională în care cerem acestor instituții să nu mai derapeze de la Constituție?”, se întreabă Felix Stroe. Iar sintagma de “niște penali” îl deranjează la culme. “Noi cerem să se respecte, și în România, directiva europeană care are ca termen maxim de aplicabilitate luna aprilie, a acestui an, în care cetățeanul să fie considerat penal sau vinovat după ce a fost condamnta definitiv. Pentru că au fost destule situații în care s-a dovedit că nu era penal”.

În ședința, de astăzi, a Biroului Permanent Județean al PSD Constanța, s-a discutat, mai ales, despre susținerea lui Liviu Dragnea. “Acest congres nu are rolul să îl reconfirme pe domnul președinte Dragnea pe funcția de președinte pentru că domnul președinte Liviu Dragnea a fost ales democratic în cadrul unui congres de o reprezentativitate cum nu a fost altul, din 1990 până la momentul respectiv. Nu are acest rol, dar, dacă mă intrebați, vreau să vă spun că organizația județeană Constanța îl sprijină necondiționat pe domnul președinte Liviu Dragnea în fruntea PSD. Acesta este mesajul nostru, al organizației județene a PSD Constanța, discutat și adoptat în această ședință a BPJ cu activul de partid”, a punctat Felix Stroe.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate