Federatia Sindicatelor Medicilor Cantacuzino: “Solicitam conditii sigure pentru medicilor care merg in misiune ca să salveze vieti”

Federatia Sindicatelor Medicilor Cantacuzino: “Solicitam conditii sigure pentru medicilor care merg in misiune ca să salveze vieti”

“Atragem atentia, cu toata responsabilitatea, ca activitatea noastra de zi cu zi se desfasoara in aceleasi conditii in care colegii nostri au fost trimisi sa recolteze organe: cu echipamente vechi, depasite, fara mijloace de protectie si fara proceduri realiste, care ne expun riscurilor atat pe noi, medicii, dar si pe pacienti”, atenționează dr. Florin Chirculescu, Președintele Federatiei Sindicatelor Cantacuzino.

Chirculescu spune că autoritățile au acționat în mod neprofesionist, dar că asta nu îl surprinde și cere ca medicii să aibă parte de condiții decente pentru a-și putea duce cu mândrie renumele de salvatori: “Solicitam autoritatilor sa asigure conditii sigure medicilor care merg in misiune pentru a salva vieti. Nu ni se pare acceptabilca in anul 2014 sa pierdem membri valorosi ai corpului medical din cauza incompetentei autoritatilor. Nu este acceptabil ca persoane ranite si in pericol sa astepte 6 ore venirea salvatorilor, in era tehnologiei, in conditiile in care s-au investit foarte multi bani in serviciile de telecomunicatii speciale si in timp ce sanatatea publica continua sa sufere din lipsa fondurilor elementare. Urmarim deseori in media cat de facil estesa se localizeze o persoana urmarita si apoi arestata in timp record, pentru situatii care nu pun in pericol viata cuiva, dar asistam neputinciosi, in direct, timp de 6 ore, la incompetenta celor indrituiti sa resolve asemenea situatii. Sa ne amintim catre ce servicii ale statului s-au dus banii din sanatate la finele lui 2013? Oriunde s-ar fi dus acei bani, ne-am saturat sa primim explicatii care nu rezolva absolute nimic si asteptam masuri concrete care sa ofere siguranta medicilor aflati, zi de zi, in misiune de salvare de vieti. Speram ca din aceasta situatie sa nu ramana doar amaraciunea vietilor irosite, ci sa reusim sa intelegem cat de important este pentru intreaga societate sa construiasca un sistem care sa le ofere siguranta atat celor care salveaza vieti, dar si pacientilor nostri, din care, iata, ajungem si noi, medicii, sa facem parte”.