În proiect se menționează că anularea suspendării acordului este posibilă numai după îndeplinirea de către SUA a unei serii de condiții. 

Printre condițiile înaintate de Rusia se numără anularea Legii Magnitsky și a legii privind Libertatea Ucrainei, și ”eliminarea tuturor sancțiunilor impuse de SUA împotriva unor subiecte ale Federației Ruse, persoane fizice și persoane juridice”. Mai mult, Moscova cere repararea prejudiciului suferit de Federația Rusă, ca urmare a impunerii de sancțiuni, inclusiv pierderile rezultate din introducerea contrsancțiunilor ruse”.

O altă condiție pusa de Kremlin este ”reducerea numărului de contingente militare americane staționate în teritoriile țărilor membre ale NATO, care au aderat la Alianță după 1 septembrie 2000, la nivelul existent la data intrării în vigoare a acordului”. Partea rusă motivează că în perioada de după intrarea în vigoare a acordului și a protocoalelor sale, Statele Unite ale Americii ar fi luat măsuri care au condus la o schimbare radicală a stabilității strategice”.

Proiectul vine de fapt ca răspuns la suspendarea de către SUA a negocierilor cu Federația Rusă pentru un nou acord de încetare a conflictului din Siria.