Petrolul Ploiești a izbutit să învingă, în această seară, în deplasare, pe FC Brașov, scor 1-0, în prima etapă a Ligii I. Singurul gol al meciului a fost marcat de Teixeira, în minutul (38), iar în finalul disputei, Adrian Mutu a irosit o lovitură de la 11 metri. Șutul „Briliantului” a fost ghicit de Iacob, portarul „stegarilor”, dar „lupii” au pus mâna pe cele trei puncte.

La pauza întâlnirii, oficialii gazdelor au contestat dreptul de joc al lui Pecanha, portarul Petrolului. Brazilianul a primit o suspendare de două etape după eliminarea din penultima etapă a sezonului trecut, din meciul cu Steaua. Pecanha a ispăşit o etapă în ultimul joc din campionat, cu formația Corona Braşov, iar prahovenii au considerat că cea de-a doua etapă a avut loc în meciul cu „U” Cluj din Cupa Ligii. „Am contestat dreptul de joc al lui Pecanha, dar conform articolului 23 din ROAF, nici nu trebuia s-o facem, organele competente se sesizează din oficiu. Se pun etapele de suspendare doar în campionat şi în Cupa României, nu şi Cupa Ligii. Comisiile FRF şi LPF vor analiza aşa cum trebuie, sunt convins", a spus COnstantin Zotta, președintele brașovenilor.

Într-o situație asemănătoare, steliștii nu l-au folosit pe Lucian Sânmărtean în meciul cu Rapid, din campionat, considerând că mijlocașul nu și-a ispășit cea de-a doua etapă de suspendare în jocul cu giuleștenii din Cupa Ligii. Sânmărtean a fost eliminat în finala Cupei României, a stat în Supercupa României, iar oficialii echipei din Ghencea au considerat că meciul cu Rapid din Cupa Ligii nu a avut un caracter oficial.

 

Te-ar putea interesa și: