Potrivit agenției de presă agerpres, James Comey și-a exprima îngrijorarea în legătură cu internetul și cu faptul că acțiunile din mediul online pot “radicaliza” unele persoane.

El a mai transmis faptul că ucigașul din Orlando a fost “radicalizat” în parte pe internet, și că s-a inspirat din diverse organizații extremiste, dar fără a fi “condus” de acestea.

”Există indicii puternice de radicalizare a acestui ucigaș. Și o potențială inspirație din organizații teroriste străine… Noi suntem convinși că acest criminal a fost radicalizat cel puțin în parte pe internet", a declarat Comey despre  Omar Seddique Mateen.

Chiar dacă ucigașul a transmis că este afiliat autoproclamatului Stat Islamic, FBI susține că "nu a văzut elemente care să sugereze că a fost o conspirație dirijată din străinătate sau că el făcea parte dintr-o anumită rețea."

Șeful de la FBI a mai spus că bărbatul a sunat de mai multe ori la numărul de urgență și a transmis acestora că atacul este pentru SI și că face acest lucru pentru șeful grupării.

"În timpul apelurilor sale, el a spus că face acest lucru pentru șeful SI, pe care l-a numit și căruia i-a jurat credință, dar și-a exprimat de asemenea solidaritatea cu autorii atentatelor de la maratonul din Boston și cu un bărbat din Florida care a murit într-un atentat sinucigaș în Siria pentru Frontul al-Nosra, un grup în război cu Statul Islamic", a detaliat șeful FBI.