Editura Evenimentul si Capital

Fatima. Au trecut 100 de ani. Regulile miracolelor. Lag BaOmer. Gemenii sunt cuceritori, Leii fac cumpărături │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 5696 Vizualizari

”Iată crezul meu. Cred în Dumnezeu, Creatorul Universului. Dar nu cred că se ocupă cu minunile. Și El trebuie să respecte legile fizicii, doar El le-a făcut, noi doar le descoperim!” scria Benjamin Franklin, pe data de 9 martie 1790, în scrisoarea către Ezra Stiles, președintele Universității Yale.

HOROSCOP Pe 13 mai s-au născut Maria Tereza, Joe louis, Daphne du Maurier, Alphonse Daudet, Roger Zelazny, Ludovic Spiess, Ileana Popovici, Mircea Ciobanu. Pe 14 mai s-au născut: Daniel Fahrenheit, Patrick Bruel, Claude Dornier, George Lucas, Cate Blanchett, Iuliu Baratki, Bonifaciu Florescu, Ernst Juvara.

În calendarul creştin-ortodox, pe 13 mai, sunt Sfinţii: Sergie Mărturisitorul şi Glicheria. Pe 14 mai, sunt Sfinţii Isidor şi Terapont. Asta în calendarul ieftin pe care am dat zece lei. În „Vieţile Sfinţilor” pe care am dat 110 lei, mai sunt pomeniţi, în plus, tot pe 14 mai, Sfinţii Alexandru cel din Conducheli, Alexandru, Varvar şi Acolut. Leontie patriarhul Ierusalimului, Marcu Criteanul şi Ioan Bulgarul. Cea mai veche industrie din lume: mai dai un ban, mai iese un sfânt! Sau, o minune...

HOROSCOP Evreii sărbătoresc, începând cu seara zilei de 13 mai și până în seara zilei de duminică, 14 mai, Lag BaOmer. Este o serbare frumoasă, veselă, care preamărește spiritul combativ și național al evreilor, comemorând Bar Kokhba, revolta iudeilor contra romanilor, anii 132-135. Vedeți, de aceea conduc ei lumea, nu-și uită istoria și sunt uniți!

Dragi lupi, padawani și hobbiți mulți dintre domniile voastre mă întreabă despre poziția mea față de religie. Este la fel că cea a agenției de spionaj cosmic a SUA: ”Credem în Dumnezeu. Pe toți ceilalți îi monitorizăm!

HOROSCOP Sâmbătă, pe 13 mai 2017, se împlinesc 100 de ani de la viziunea avută de cei trei copii portughezi la Fatima, un orășel la vreo sută de kilometri de Lisabona. De fapt nu a fost nici prima și nici ultima. Dacă chiar doriți să aflați mai multe lucruri despre aceste evenimente extraordinare, începute în anul 1915 și cu apogeul în mai-octombrie 1917, vă recomand o carte, mai rară, dar cred că poate fi descărcată pe net de la www.archive.org. Este vorba despre relatarea pastorului John de Marchi, în cartea ”The True Story of Fatima” apărută în anul 1947 într-un tiraj, inimaginabil astăzi, de 3 milioane de exemplare!

O am în față, la fel ca și cartea lui Peter Kolosimo, ”Not of This World”, apărută în anul 1971, într-un tiraj mult, mult, mai mic.

HOROSCOP Dar, eu am propria opinie despre ceea ce s-a întâmplat pe dealurile însorite și ușor radioactive ale Serra de Aire. Realatările inițiale ale copiilor sunt clare: au întâlnit ființe de lumină! Analfabeți și fără nicio cunoștiință decât cele date la slujba catolică de dumincă, Lucia, Jacinta și Francisco au spus că au întâlni îngeri, pe Maica Domnului, etc. Reducerea necunoscutului la ceea ce știau ei. Cum li s-a sugerat, apoi, în mod sigur, și de preoți și de magistratul local. Luînd și un aspect politic, era război, mesajul despre Rusia este chiar edificator. Apoi totul a intrat în aparatul de propagandă al Vaticanului, the best, money can buy!

Nu este rău, oamenii au nevoie de minuni, de ceremoniale, de sărbători!

HOROSCOP Există și o altă carte, tot rară, scrisă de Ormond McGill, ”How to Produce Miracles”. Acolo găsim regulile unei minuni bine puse la punct. Iată-le, ușor adaptate:

 • Minunea nu este făcută pentru plăcerea publicului, ci pentru respect, mirare și întărirea convingerilor.
 • Miracolele nu se fac la cerere. Ele trebuie să apară pe neașteptate și în afara forțelor naturii.
 • Minunile nu se programează și nu sunt anunțate dinainte. Este necesar să apară când te aștepți mai puțin, în mod voluntar și natural ca o ilustrare a Voinței Divine.
 • Miracolul este prezentat întotdeauna în mod serios și categoric.
 • Minunile au întotdeauna un public țintă. Nu există miracole generale, pentru toată lumea, decât dacă Dumnezeu s-ar coborî pe Pământ și s-ar adresa concomitent pe toate canalele de televiziune și radio. Și pe Facebook, aș adăuga eu.
 • Minunea nu trebuie să fie eclipsată de cel, sau cea, care este asociat cu miracolul. De aceea se recomandă modestie și abținere, operatorilor de miracole.
 • Minunile trebuie să aibă o audiență cât mai mare, trebuie neapărat produse în public cât mai numeros. Aceasta numai dacă este o minune perfectă, și nimeni nu se întreabă cum a fost făcută!
 • Miracolele nu trebuie să apară ca fiind rezultatul unor abilități și puteri speciale. Acelea sunt ESP. Minunile trebuie să aibă motorul ascuns, să nu se bănuiască cum s-au produs, așa se va vorbi mult și bine despre ele.
 • Minunea trebuie inspirată din cotidian, să răspundă dorințelor secrete și nevoilor spirituale ale publicului.
 • O minune are un efect limitat. Mai multe miracole succesive, distanțate în timp, însă, dau de gândit și celei mai atee și nepăsătoare minți.
 • O minune, odată! Altfel spus, în același spațiu, timp și public nu se fac mai multe miracole. Se concurează unul pe altul și confuzează populația.
 • Minunea nu se repetă niciodată. Aceiași!
 • Miracolul nu este niciodată comentat de cel care îl produce.
 • 13 reguli! După cum și aparițiile de la Fatima au fost în fiecare zi de 13 ale lunii! Ceva a fost acolo, la Fatima, eu cred că au fost ființe de lumină, nu ar fi ales Vaticanul ca loc al uneia dintre cele mai mari minuni ale creștinătății o localitate care amintește de islam, de numele celei mai iubite fiice a Profetului Mahomed! După cum știți Fatima a fost cea mai mică fiică a Profetului, soția lui Ali, cel considerat de șiiți. Ea a fost prima care a purtat voal, care, vai, era doar un voal transparent, ca să o apere de soare și de praf!

  Am uitat să vă spun că Ormond McGill este un artist magician, un actor de circ. Dar, folosind rețetele lui pentru miracole, am fost centrul atenției la petreceri, sau am fost aplaudat de o echipă de sportivi de categoria grea, în zurghané, în Casa Puterii. Fără să mai menționez gurile căscate cu admirație mistică ale unei întregi clase de yoga când îmi băgam andrele prin încheieturi, zâmbind și spunându-le adepților că numai concentrarea raja yoga îndepărtează orice durere. De fapt așa era, nu mă durea nimic!

  Cred că o să-mi fac ceaiul Darjeeling, buna mea soție mi-a adus un kilogram de ceai veritabil de la Bruxelles, din bazarul la doi boi, cumpărat de sub tejghea, de la un iranian sensibilizat de frumoasa farsi pahlavi vorbită de distinsa mea soție. Care iranian s-a jurat pe Coran că este ceai veritabil, cules de pe partea superioară a plantei, așa cum o cer regulile nobilimii britanice.

  Că tot vorbeam despre minuni cred că o să revăd un film interesant, ”The Prestige” este vorba despre minuni și Tesla, un film cu două Oscaruri din 2006, cu unul dintre actorii mei preferați, Christian Bale. Ați văzut ”Equilibrium”? Da, trebuie să-l revăd pe Tesla pe ecran, pentru că ceea ce mi-a povestit fina mea, din interiorul cercului foarte apropiat al lui Elon Reeve Musk, întrece orice ficțiune. Nu, nu am voie să public, dar atenție, minunile sunt aproape, ceva minunat o să se întâmple, nu astăzi, nici mâine, în curând, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

  ⃰ ⃰ ⃰

  HOROSCOP

  BERBEC Sâmbătă poti sa ceri un favor sau o inlesnire de la prieteni sau de la familie, pentru că nu ai nicio secundă liberă! Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept sau o nouă idee. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în contradictoriu pe subiecte de familie. Sâmbătă seara nu trebuie să faci nimic important, numai activitaţile de rutină. Daca eşti alergic la prostie ţine medicamentele la indemană, adică stai acasa, nu iesi in lume. Duminică iti cad cumparaturi, dar nu din orice fel ci cauti ceva deosebit pentru sezonul cald. Sfatul meu: in şi eternul bumbac! Vestile pe care le primesti din presă iti dau o imagine buna asupra situatiei financiare si a rezultatului eforturilor familiei tale. Pentru un procent dintre berbeci: solutia sentimentală pe care o asteptaţi o sa mai intirzie ceva timp, din cauze "obiective", dar nu-ți fă griji, poate fi favorabila!

  TAUR Sâmbătă este o zi bună în care eşti plin de energie. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect, termină lucrurile începute. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor. Cu toate că sunt aşa de pasionante ca nişte telenovele în care tu joci rolul principal. Utilizează orele de lumină naturală. Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Duminică, mai toata ziua este bine aspectata de stele, asa ca profita ca sa obtii ceva favoruri sau sa rezolvi unele situatii. O veste buna si una nu prea, ca sa fie totul echilibrat. Abordarea sistematica a situatiei îţi furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. Simţul tău practic este la înălţime, trebuie doar să-i dai curs!

  Pagina 1 din 2  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Horoscop

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  fanatik.ro
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  playtech.ro
  unica.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI
  Tema zilei
  22:20 DRAGNEA: „nu mă mai INTERESEAZĂ” amnistia și grațierea 21:46 DECLARAȚII în PSD: Dăncilă: „vom STABILI daca vor fi și REMANIERI” 21:05 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA :„ S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 20:49 CEx al PSD. BOMBĂ DE ULTIMĂ ORĂ! Strategul Dragnea a rezolvat o mare problemă. MESAJUL ESTE CLAR. Breaking news 20:25 O FEMEIE CU GREUTATE în PSD a spus tot ce ştie despre RĂZBOIUL DIN PARTID: „Aseară ne-am întâlnit mai mulţi...” News alert 19:21 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 18:17 VOT în CEx. Majoritate covârşitoare pentru DRAGNEA. Ce se întâmplă cu RĂZVRĂTIȚII din PARTID? BREAKING NEWS 18:01 ALERTĂ în PSD. Se cere REMANIEREA unui important MINISTRU din GUVERNUL DĂNCILĂ. 17:32 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 17:11 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 16:57 Asta-i mai lipsea lui Dragnea. UN NOU ATAC ÎN TOIUL CEx al PSD de la un nume cu greutate în politică 16:06 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 15:51 ȘTIRE-BOMBĂ! Dăncilă a declarat din ce TABĂRĂ face PARTE. ANUNȚ de ULTIM MOMENT 15:33 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 14:41 RĂZBOI total în PSD. Rădulescu aruncă BOMBA! „Dăncilă e cu noi” 14:04 CEx încinge spiritele. SCANDAL de ultimă oră în PSD. „Președintele a fugit cu CHEIA să nu facă ședință!” 13:58 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică 12:34 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 11:32 Liderul PSD TULCEA, Horia Teodorescu, MANDAT ÎN ALB din partea filialei: “Voi decide în CEX cum voi vota”

  Articole salvate