Evenimentul Zilei > Politica > Fata unui președinte PSD naște CONTROVERSE în România
Fata unui președinte PSD naște CONTROVERSE în România

Fata unui președinte PSD naște CONTROVERSE în România

Modul în care odraslele aleșilor își cîștigă veniturile consistente rămîne, în continuare, un mister pentru populație.

Un caz asemănător este și cel al Ioanei Liana Bălan, fata președintelui PSD Hunedoara Laurențiu Nistor. Aceasta a fost angajată, împreună cu soțul, la cabinetul de parlamentar al tatălui. Asta între 2008 și 2012.

În prezent, Ioana Liana este economist respectat la Casa Județeană de Pensii Hunedoara. Job care se pare, din declarația de avere, îi conferă posibilitatea de a face împrumuturi de preste 2 miliarde lei vechi.

Conform documentului menționat, în 2014 un teren în suprafață de 2670 metri pătraţi în comuna Șoimuș pe care îl deține împreună cu soțul.

Din 2013, fiica lui Laurențiu Nistor deține un apartament în Deva, primit ca donație. Ioana Liana Bălan are, încă din 2001, cumpărat un apartament în Petroșani. În posesia acesteia se mai regăsesc două autoturisme Volskwagen un Golf și un Passat, fabricate în 2014 și 2015.

În conturi curente și depozite bancare la diferite bănci, deschise în perioada 2008-2017, Ioana Liana Bălan și soțul acesteia dețin peste un miliard, aproximativ 136 mii lei.Pe lângă aceşti bani, Liana Bălan a avut şi aproare două miliarde şi jumătate bani disponibili pentru a-i împrumuta.

Fiica președintelui PSD Hunedoara a împrumutat astfel firma SC BKI Fincont SRL, societate la care soţul său deține 100 la sută din acțiuni, cu suma de 248.194,06 lei

La capitolul datorii, Ioana Liana Bălan a contractat, anul trecut, un credit în valoare de 77.299,78 lei, acesta fiind scadent în 2021.