„Fata care s-a jucat cu focul”

„Fata care s-a jucat cu focul”

După ce prima parte din trilogia suedeză „Bărbaţi care urăsc femeile” a fost ecranizată, filmul declarat un nou „Harry Potter” ar putea deschide Festivalul de la Cannes.

Nu există nevinovaţi. Ci diferite grade de responsabilitate. Formula succesului? Mister, intrigi şi suspans, toate sub patronajul unor personaje de excepţie: Lisbeth Salander, o hackeriţă genială cu trecut incert, capabilă să spargă cele mai încifrate coduri de calculator, şi Mikael Blomkvist, un jurnalist tenace şi seducător, de o inteligenţă sclipitoare şi un şarm pe măsură. Bestseller

„Fata care s-a jucat cu focul” este al doilea volum, în limba română, editat de Trei, al Trilogiei „Millennium”, scrisă de jurnalistul suedez Stieg Larsson. În Danemarca, vânzările au depăşit cu 200.000 de exemplare ultimul „Harry Potter”, iar „Millennium” a devenit aşadar un fenomen editorial. În ţările nordice, presa a scris că „nici o carte în afară de Biblie nu a mai înregistrat astfel de vânzări!”.

La sfârşitul lunii februarie se lansează în Suedia ecranizarea primului volum din Trilogia „Millennium”, „Bărbaţi care urăsc femeile”, de regizorul danez Niels Arden Oplev. Din ce în ce mai mult, este vehiculată ideea că acest film va deschide Festivalul de la Cannes. Un cuplu de milioane

Acţiunea trilogiei se desfăşoară pe muchie de cuţit, cu schimbări bruşte de situaţie, personaje extreme în combinaţii absolut uluitoare. Actorii Michael Nyqvist şi Noomi Rapace îi vor juca pe eroii cărţii, Mikael Blomkvist şi Lisbeth Salander.

Ecranizarea seriei a început în primăvara lui 2008, cu titlurile: „The Girl With The Dragoon Tattoo”, „The Girl Who Played With Fire”, „Castle In The Sky”. O moarte subită

Autorul a murit în 2004, în mod neaşteptat, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 50 de ani, imediat după ce a predat „Millennium”, trei romane de 1.935 de pagini.

În Franţa, trilogia a fost declarată cartea anului 2008, vânzând peste două milioane de exemplare, în Italia s-au dat 1,5 milioane, în Suedia s-au raportat vânzări de trei milioane de exemplare. „Este un roman despre jurnalism, corupţie şi lumea financiară scris de un jurnalist îndrăzneţ. Este o lectură irezistibilă şi un fenomen editorial”, spune Magda Mărculescu, director editorial la Trei, care şi-a propus să vândă 50.000 de exemplare şi în România.

Ne puteți urmări și pe Google News