Liderul Brexit Party, Nigel Farage, a declarat că patrioții trebuie să pună capăt „tendinței globaliste” de a externaliza luarea deciziilor către instanțe supranaționale, ca UE, avertizând că elitele își doresc să vadă statele-națiune „dizolvate”.

Răspunzând unui interviu realizat de activista conservatoare Candace Owens difuzat duminică la PragerU, Farage a explicat că Brexitul este o „replică” la adresa instituțiilor europene care doreau să determine viitorul britanicilor. Marea Britanie se luptă să redevină o „națiune normală”, care să fie stăpână pe propriul destin.

„Brexit vrea să spună: Dorim să ne păstrăm țara, dorim să adoptăm legile noastr proprii și dorim ca persoanele care iau deciziile ce ne afectează viețile să fie direct responsabile în fața noastră. Dorim să putem să-i concediem la viitoarele alegeri. Cu Comisia Europeană nu putem face asta”, a explicat Farage la Candace Owens Show.

Militantul în favoarea Brexitului a remarcat că în Europa – mai ales în Ungaria și în Italia – există o resurecție a mișcărilor conservatoare  și pro-democrate și a exprimat speranța că după Brexit Marea Britanie și națiunile europene vor putea face comerț și coopera liber, ca „vecini” și „prieteni”, într-o relație între națiuni suverane concurente.

Totuși el a avertizat și că „trebuie să punem capăt acestei tendințe globaliste de a renunța la capacitatea de a ne determina propriul viitor.”

„De aceea, a zis Farage, victoria lui Trump a fost atât de importantă, deoarece Hillary Clinton era total vândută proiectului european.”

„Agenda UE este practic un prototip pentru o formă mai mare de gvern și de cooperare globală. Clinton le-a spus prietenilor ei de pe Wall Street că dorește ca America să se alăture unei piețe comune emisferice… deoarece este o globalistă.”