CITEŞTE ŞI: DRUMUL MORŢII. Enigma celor 30 de minute în care maşina patronului de la Hexi Pharma a lipsit de pe imagini ar putea fi DEZLEGATĂ. SRI a ridicat dispozitivul cu imaginile în care apare Dan Condrea | Dosarul Hexi Pharma


Prima întrebare a necunoscătorilor: De ce s-a implicat SRI în anchetă, că EL, ziaristul, știa că e interzis prin lege?
SRI poate fi împlicat în anchetă la cererea procurorului, iar în articolul din EVZ – SRI a ridicat dispozitivul în care apar imaginile cu Dan Condrea – scrie că, după vizionarea casetei la fața locului (depozitul Rombiz), unul dintre anchetatori a mers la Parchet și s-a întors cu mandat de ridicare a dizpozitivului de înregistrare. Imaginile trebuie să rămână pe suportul original ca să fie valabile ca probatoriu.

Cei de la SRI sunt capabili, ca din punct de vedere tehnic, să conserve și să studieze – pe aparatură specială – imaginile înregistrate de acea cameră de luat vederi, care va deveni probă importantă. Este perfect legal.
Ciudățenia cazului este că doar acea cameră, de la Rombiz, a surpins Opelul Astra J, ce pare a fi a lui Dan Condrea, rulând dinspre Buftea spre Corbeanca. În Tamași, acolo unde sunt primele camere de luat vederi, mașina lui Condrea nu mai e văzută. De parcă omul a ținut cont să se miște doar pe un traseu unde nu poate fi văzut! Se presupune că, într-o porțiune de nici 1.000 de metri, Dan Codrea a întors autoturismul pe sensul Corbeanca-Buftea ca să apară în spatele mașinii martorei Gabriela Pelin, să ia viteză mare și să intre în copac. Curios e că martora, care a surprins foarte multe detalii înainte și după accident, nu a văzut mașina lui Condrea tracând pe lângă ea, pe celălalt sens de mers, ca apoi să întoarcă și să-i apară în spate.


CITEŞTE ŞI: Generali SRI și legăturile lor întâmplătoare cu dezinfectanții și investițiile din Sănătate | Dosarul Hexi Pharma


Nici martorul biciclist nu a văzut Opelul venind din sensul dinspre Buftea. Vom vedea ce va stabili expertiza traseologică făcută la cererea procurorilor. Să nu uităm, însă, că pe șoseaua aceea, cam la aceeași oră, au trecut alte două Opel-uri argintii, ca a lui Condrea, dar model H, nu J! Un amănunt, care însă ar fi putut crea o confuzie.
A doua întrebare, de data aceasta a unei jurnaliste. De ce să se ia probe pentru stabilirea ADN de la unul din copiii lui Condrea? Raspuns: pentru că așa se face. Așa s-a făcut și în cazul Dumitru Tinu: pentru comparație, ca să nu  existe dubii. Dar, să nu uităm că (și) în cazul Condrea s-au ridicat probe ADN și de pe periuța de dinți, fire de păr și din corpul autopsiat la morgă. Dar despre asta, vom publica în ziarul de mâine.Poate până atunci ne comunică și Parchetul rezultatul ADN sau dacă au stabilit ce a făcut Condrea în cele 25-30 de minute care nu puteau fi reconstituite.