Evenimentul Zilei > Monden > Fantomele, ultima armă în lupta cu molima din China. Fenomenul Kepuh
Fantomele, ultima armă în lupta cu molima din China. Fenomenul Kepuh

Fantomele, ultima armă în lupta cu molima din China. Fenomenul Kepuh

O strategie inedită este aplicată în satul Kepuh din Indonezia în tentativa de a-i face pe oameni să rămână izolaţi în plină pandemie de coronavirus.

Conform Reuters, la înaintare a fost scoasă o veche superstiţie locală care are în centru nişte fantome, celebrele „pocong” (n.r. – fantome învelite).

Doi tineri voluntari, Deri Setyawan (25 ani) şi Septian Febriyanto (26 ani), au fost fotografiaţi cum stau pe o bancă şi joacă rolul fantomelor care ar trebui să-i sperie sufiecient de mult pe săteni.

Totuşi, planul acesta nu funcţionează atât de bine în satul din provincia Java Centrală. În prima lună de la „introducerea” nălucilor, oamenii nu s-au speriat, ci din contră.

Au existat numeroase cazuri în care actorii au fost mituiţi pentru a-i lăsa pe curioşi să se apropie şi să-i analizeze rapid.

„Am vrut să fim diferiţi şi să creăm un efect de descurajare pentru că pocong sunt sinistre şi înfricoşătoare”, a declarat liderul grupului de tineri din sat, Anjar Pancaningtyas.

Eforturile celor menţionaţi au fost coordonate cu ajutorul şi implicarea forţelor de ordine în tentativa de a promova distanţarea socială.

În folcorul indonezian, pocong reprezintă sufletele prinse ale morţilor.

Preşdintele indonezian Joko Widodo a rezistat tentaţiei de a bloca ţara în carantină, dar a recomandat distanţarea socială şi respectarea măsurilor de igienă.

În Asia, Indonezia are cea mai ridicată rată de decese cauzate de Covid-19 după cea din China.

„Sătenii încă nu au cunoştinţe despre cum pot încetini răspândirea Covid-19. Ei vor să trăiască normal, ca înainte, aşa că este foarte dificil să urmeze instrucţiunile autorităţilor”, a declarat căpetenia satului, Priyadi.

În Indonezia sunt 4.241 cazuri de confirmate şi 373 morţi provocate de Covid-19.

Cercetătorii Universităţii Indonezia estimează că ar putea fi 140.000 morţi şi 1,5 milioane cazuri până în luna mai.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: