Prăjitura Fanta este un desert răcoros, cu un gust ușor dulce acrișor, dat de crema de brânză. Se face din câteva ouă, făină, brânză și suc de portocale sau Fanta.
Prăjitura Fanta. De ce ingrediente aveți nevoie pentru blat -6 ouă -6 linguri zahăr -4 linguri faină -2 linguri cacao -100 ml ulei -1 plic praf de copt -un praf de sare
Crema pentru prăjitura Fanta
-500 g brânză de vaci -200 g unt 82% grăsime -200 g zahăr pudră -o fiola esență de vanilie
Glazura
-2 plicuri budincă de vanilie -800 ml Fanta (sau suc de portocale) -5 linguri zahăr
Prăjitura Fanta. Cum se prepară blatul
Separăm gălbenușurile de albușuri cu atenție, ca să nu scăpăm coji, care ar compromite blatul . Mixăm gălbenușurile cu zahărul 1-2 minute cât să se omogenizeze, apoi adaugăm uleiul în fir subțire și mixăm în continuare. Adaugăm faina amestecată cu cacaua și praful de copt, toate cernute. Batem albușurile spumă cu un praf de sare și le incorporăm în compoziția de gălbenușuri. Amestecăm ușor, cu mișcări lente, de jos în sus. Turnăm compoziția într-o tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasăm blatul la răcit.
Crema pentru prăjitura Fanta
Mixăm untul moale cu zahărul pudră până devine spumă, apoi adaugăm brânză și esență de vanilie și mixăm în continuare. Întindem crema peste blatul răcit și dăm tava la frigider pentru circa 2 ore.
Glazura
Glazura se prepară după indicațiile de pe plicul de budincă, doar că în loc de lapte folosim 800 ml de fanta Fanta sau suc de portocale. Când este puțn călduță o turnăm peste stratul de cremă. După două ore de stat la frigider, prăjitură se poate porționă și servi.
Prăjitura Fanta este un desert sănătos, care ne amintește de zilele de vară, însă poate fi preparată în orice anotimp. Gustul rămâne mereu același.