Evenimentul Zilei > Actualitate > Fanfara otomană de la Kanal D a adunat românii în Centrul Vechi
Fanfara otomană de la Kanal D a adunat românii în Centrul Vechi

Fanfara otomană de la Kanal D a adunat românii în Centrul Vechi

De la petrecerea dedicată lui "Suleyman Magnificul", la Palatul Ghika, instrumentiştii fanfarei Mehter au străbătut străzile Capitalei

În aplauzele bucureştenilor, muzica turcească a răsunat pe străzile din Centrul Vechi al Capitalei. Joi seară, începând cu orele 22.00, fanfara otomană Mehter a marşăluit pe străduţele pitoreşti, purtând costume care respectă întocmai tradiţiile imperiale oto mane şi cântând pentru cei prezenţi. Membrii fanfarei militare, s-au aflat pentru prima dată în România, la invitaţia Kanal D ca surpriză a serii la petrecerea de la Palatul Ghika. Acolo a avut loc lansarea oficială în România a serialului „Suleyman Magnificul – sub domnia iubirii”. În marşul ei, fanfara a încântat bucureştenii aflaţi pe străzile vechi ale Capitalei.
Fanfara Mehter are o poveste aparte, strâns legată de istoria militară a Turciei, fiind prezentă pe câmpurile de luptă alături de corpul de elită al ienicerilor, cu scopul de a îmbărbăta oştirea şi a intimida inamicii.
Într-un decor ce părea să amintească de Orientul secolului al XVI-lea, cu făclii, muzică şi bucate turceşti, Kanal D a dat joi seară o petrecere în cinstea serialului ce i-a adus audienţe-record. În curtea palatului construit de Grigore Dimitrie Ghica au păşit oameni politici şi de afaceri, vedete şi jurnalişti. Nu au lipsit Excelenţa Sa Omur Şolendil, ambasadorul Republicii Turce în România, Andreea Marin Bănică, Oana Roman, Ştefan Stan şi Jean de la Craiova. Vedetele Kanal D au fost gazde, au întreţinut atmosfera şi au făcut poze cu cei prezenţi.

La petrecere, toaletele elegante şi parfumurile fine s-au amestecat cu aromele de kebap şi grătare turceşti. N-au lipsit nici cadânele, prezente într-o colecţie de modă intitulată „Magnificent” by Parlor. Designerul Veronica Zaharia a mărturisit că a creat colecţia fiind inspirată de serial. De săptămâna viitoare, aceste ţinute vor fi expuse în Centrul Vechi.
CITIŢI ŞI:

  • Turcii de la Mehter cuceresc Centrul Vechi
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: