Evenimentul Zilei > Social > Fane Spoitoru căutat de mascați în frigiderul lui Cocoșatu
Fane Spoitoru căutat de mascați în frigiderul lui Cocoșatu

Fane Spoitoru căutat de mascați în frigiderul lui Cocoșatu

Ion Titișor, alias Fane Spoitoru, a fost, poate, cel mai celebru interlop al anilor ’90. El a fost condamnat pentru tentativă de omor în faimosul caz, de la fosta discotecă Vox Maris, în care îi tăiase mâna polițistului Nelu Florea – zis Pluto – în septembrie 1992, cu o sabie ninja, după ce încasase șase gloanțe în burtă.

Dar, între timp, fusese dat în urmărire generală după ce se sustrăsese de la o reîncarcerare într-un alt dosar, în care fusese condamnat pentru tâlhărie. Polițiștii, în febra căutării, au descins și în barul deținut de un fost coleg de pârnaie cu Fane, pe nume Mitică Cocoșatu. În timpul percheziției a fost verificat inclusiv congelatorul din barul lui Cocoșatu. Dar, evident, „obiectivul nu a fost găsit”, așa cum a comunicat prin stație unul dintre polițiștii care au descins la percheziție.

INFO

Fane Spoitoru a fugit în Canada, țară din care a fost extrădat, după câțiva ani, pe motiv că a intrat pe teritoriul canadian folosind acte false. Ajuns în România, Ion Titișor și-a executat pedeapsa și s-a pocăit. În 2016 a murit, în Israel, și a fost înmormântat în cimitirul Bellu pe muzica celor mai cunoscuți maneliști.

CV

Autorii articolului au fost Lidia Popenagă și Alecu Racoviceanu. Lidia s-a stabilit în Germania, iar Alecu este senior editor la „Evenimentul zilei și la revista „Evenimentul Istoric”.