Evenimentul Zilei > Politica > Familia Voiculescu și Antenele i-au pus gând rău lui Daniel Constantin
Familia Voiculescu și Antenele i-au pus gând rău lui Daniel Constantin

Familia Voiculescu și Antenele i-au pus gând rău lui Daniel Constantin

Daniel Constantin riscă să fie schimbat din funcția de președinte al Partidului Conservator. Este luată în considerare varianta unei fuziuni PC-PLR, în care conducerea să fi e asigurată de doi co-președinți: Călin Popescu Tăriceanu și Cristian Popescu Piedone

Președintele PC, Daniel Constantin, a căzut în dizgrația membrilor familiei Voiculescu. Aceștia ar vrea să îl schimbe din funcția de șef al partidului, mai ales în condițiile în care ministrul Agriculturii a jucat totul pe cartea Victor Pontapreședinte, dar până acum, nu i-au găsit un înlocuitor.

Cu toate acestea, potrivit surselor EVZ, Daniel Constantin nu este agreat de colegii său de partid, de la parlamentari, până la primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Un alt motiv de nemul țumire față de Daniel Constantin este legat de faptul că, deși se revendică a fi de centru- dreapta, Partidul Conservator și-a uitat direcția, mai ales prin apropierea de PSD. De altfel, PC a adoptat o rezoluție, la Consiliul Național al formațiunii, în care s-a decis susținerea candidaturii lui Ponta pentru Președinția României, chiar înainte ca acesta să anunțe oficial că va intra în cursă. „Vom lupta pe viață și pe moarte ca Victor Ponta să fie ales președintele României”, promiteau atunci conservatorii.

Planul ar fi acela ca partidul lui Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator, să fuzioneze cu PC, urmând ca Daniel Constantin să fie debarcat. Noul partid astfel format ar avea doi co-președinți: fostul premier Călin Popescu Tăriceanu și Cristian Popescu Piedone.

Nu este prima oară când Daniel Constantin riscă să fie schimbat din fruntea PC. Voiculescu a avut de mai multe ori această tentativă, șeful informal al conservatorilor dorind, înainte să intre în închisoare, să îl schimbe pe Constantin cu Piedone. Planurile sale din primăvara acestui an au eșuat.

Antena 3 întoarce armele

În același timp, și trustul media al familiei Voiculescu încearcă o repoziționare. Astfel, potrivit sur selor EVZ, președintele PC, Daniel Constantin, dar și conservatorii Laurențiu Rebega și Codrin Scutaru nu mai au voie să apară la Antena 3. În plus, cei din Trustul Intact au primit indicații să oprească atacurile la adresa președintelui-ales, Klaus Iohannis.

În plus, merită precizat faptul că, spre diferență de cei de la Antena 3, Daniel Constantin a avut o reacție mult mai prudentă față de condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

Președinte de aproape 5 ani

Daniel Constantin a fost ales președinte al Partidului Conservator în martie 2010, el îndeplinind mai mulți ani funcția de director al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură.

Din momentul mai 2012, atunci când USL a preluat Puterea, a îndeplinit funcția de ministru al Agriculturii în toate cele trei guverne conduse de Victor Ponta.