Evenimentul Zilei > Social > Familia Regală va sărbători miracolul Învierii alături de românii din Copenhaga. E continuată astfel tradiția prezenței Coroanei în mijlocul diasporei, de Paști
Familia Regală va sărbători miracolul Învierii alături de românii din Copenhaga. E continuată astfel tradiția prezenței Coroanei în mijlocul diasporei, de Paști

Familia Regală va sărbători miracolul Învierii alături de românii din Copenhaga. E continuată astfel tradiția prezenței Coroanei în mijlocul diasporei, de Paști

Familia Regală a României va petrece Sărbătorile de Paști în mijlocul românilor din Copenhaga. E continuată astfel o tradiție, anume ca Familia Regală să se afle, de Paști, în mijlocul diasporei.

Contextul acestei decizii e legat și de faptul că România deține acum președinția Consiliului Uniunii Europene. Ca atare, Familia Regală a dorit să se afle într-o capitală a unui stat membru UE. 

„Majestatea Sa a dorit să fie prezentă în acest an într-o capitală din Uniunea Europeană, dat fiind că sărbătoarea Paștelui are loc în timpul președinției României la Consiliul UE”, arată comunicatul Casei Regale. 

Slujba din Noaptea de Înviere va fi oficială, la Copenhaga, în mijlocul comunității românești, de  Preasfinția Sa Episcopul Macarie al Europei de Nord, arată portalul b1.ro. 

Nu este prima oară când, de Paști, românii din diaspora i-au avut alături pe membrii Familiei Regale. 

Conaționalii noștri din Madrid își amintesc de anul 2010, atunci când l-au avut ca oaspete pe însuși Mihai I, Regele României.

La fel s-a întâmplat un an mai târziu, de această dată la Londra, iar în 2015 la Stockholm. 

Demn de semnalat că Principesa Margareta și Principele Radu au sărbătorit momenul Învierii, în 2012, alături de românii care se află în zona Mării Moarte, chiar în locul în care a fost botezat Mântuitorul. 

Principesa Margareta și Principele Radu s-au aflat, în 2015, alături de frații noștri din Basarabia, la Chișinău. 

Casa Regală a știut să marcheze și momentul istoric din 2018, de Paști fiind la Iași. Deloc întâmplător tocmai aici, pentru că în același loc, și în același moment, cu un secol în urmă Regele Ferdinand și Regina Maria se aflaseră alături de credincioși. 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: