Familia Regală Britanică și-a anulat vacanța din cauza politicii

Familia Regală Britanică și-a anulat vacanța din cauza politicii Regele Charles revine la îndatoririle regale. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Familia Regală Britanică va amâna angajamentele care ar putea părea că distrag atenția de la campania electorală pentru alegerile din 4 iunie.

Familia Regală Britanică nu va mai pleca în vacanță prea curând. Din cauza faptului că britanicii se vor îndrepta curând către urnele de vot. Pentru a decide următorul guvern al țării pe 4 iulie. Conform tradiției Familia Regală este pregătită să amâne angajamentele care ar putea „distrage atenția” de la campania electorală. Sau cel puțin așa a anunțat Palatul Buckingham, care vrea să evite orice scandal de presă.

Este o procedură normală ca monarhul și membrii seniori ai familiei regale să nu îndeplinească nicio sarcină publică în această perioadă. Care ar putea distrage atenția de la campania electorală. O acțiune prin sau să pară că susțin un partid politic sau altul. Nici măcar la o înmormântare sau nuntă nu s-ar putea duce, dacă ar fi politicieni.

Familia Regală Britanică, în afara jocului politic

Un purtător de cuvânt a declarat: „În urma declarației Prim-ministrului din această după-amiază [22 mai] prin care a cerut organizarea de alegeri generale, Familia Regală va - conform procedurii normale - amâna angajamentele care ar putea părea că distrag atenția sau distrag de la campania electorală.” El a adăugat: „Majestățile Lor transmit sincere scuze tuturor celor care ar putea fi afectați ca urmare.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Prim-ministrul, Rishi Sunak, s-a întâlnit cu Regele Charles ca parte a audienței săptămânale, după ce a găzduit câștigătorii Premiilor Prince's Trust. El a solicitat dizolvarea Parlamentului, ceea ce, practic, pune în mișcare procesul de convocare a alegerilor.

Palatul Buckingham a confirmat că Regele a anulat angajamentele publice pentru restul săptămânii, dar acestea vor fi reprogramate când va fi posibil. Se înțelege că au fost amânate pentru a nu distrage imediat atenția de la anunțul alegerilor generale. Prințul William a anulat, de asemenea, două evenimente neanunțate care urmau să aibă loc astăzi și le va reprograma în timp util.

Unele evenimente ar putea fi acceptate

Nu va exista o amânare generală a angajamentelor oficiale, dar evenimentele vor fi revizuite de la caz la caz. Este probabil ca ocaziile ceremoniale cheie, cum ar fi Trooping the Colour, Ordinul Jartierei, Săptămâna Holyrood și Royal Ascot, să primească permisiunea de a se desfășura conform planificării.

Trooping the Colour, celebrarea oficială a zilei de naștere a monarhului, este probabil să continue - în ciuda faptului că este o celebrare guvernamentală a zilei de naștere a suveranului. Dar a fost odată anulată în timpul domniei Reginei Elisabeta din cauza unei greve feroviare.

Vizita de stat din Japonia în Marea Britanie de luna viitoare nu a fost încă confirmată, dar o decizie va fi luată în curând de către Ministerul de Externe.