Familia lui Osama bin Laden s-a apucat de ridicat turnuri

Familia lui Osama bin Laden s-a apucat de ridicat turnuri

Firma Jeddah Economic Co, aflată sub controlul familiei regale din Arabia Saudită, şi holdingul Bin Laden Group intenţionează să construiască cel mai înalt turn din lume, în oraşul Jeddah, de la Marea Roşie. Turnul urmează să aibă peste 1000 de metri, depășind celebrul Burj Khalifa din Dubai, care are 828 de metri, și ar trebui să fie ridicat în cinci ani.

Compania Bin Laden Group a fost fondată de şeicul Mohammed bin Awad bin Laden, tatăl  lui Osama ben Laden, fostul lider al rețelei teroriste al Qaida.

Împreună cu grupul prinţului saudit Al-Waleed bin Talal, compania lui Ben Laden ar intenţiona să construiască un turn de peste 1.000 de metri în oraşul Jeddah, de la Marea Roşie, informează Wall Street Journal. Suprafaţa totală a viitorului turn va fi de 500 de mii de metri pătraţi.

Valoarea contractului încheiat de cele două companii se ridică la 1,2 miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit planului arhitecţilor, impresionantul zgârie-nori va avea mai multe hoteluri, apartamente de lux, precum şi birouri. Cel mai căutat terorist de pe planetă a fost ucis de forţele americane în localitatea pakistaneză Abbotabad, în luna mai. Osama bin Laden a fost împuşcat în cap în urma unui schimb de focuri.