Msaken este un oraș care are legături puternice cu Nisa, datorită emigranților. Are o populație de peste 100.000 de euro, și nu a suferit atât de puternic din cauza crizei pe cat alte orașe tunisiene, tocmai datorită legăturilor cu Franța. Mașini cu număr de Franța pot fi văzute pretutindeni aici.

Bouhlel a părăsit orașul în 2005, întorcându-se ultima oară aici pentru a participa la nunta surorii sale, acum patru ani, spun oameni care îl cunosc.

Bărbatul de 31 de ani era cunoscut poliției din Franța, din cauza trecutului violent și furturilor în care fusese implicat. În Tunisia, cunoscuții îl descriu drept un tip sportiv, distant și neinteresat de religie.

"Mohamed era un tip foarte normal", spune un văr al acestuia, Hamadi Bouhlel. "Făcea sport în mod regulat, fitness și era foarte arrogant. Nu vorbea cu ceilalți tineri din comunitate".
Tunisia, fostăcolonie franceză, s-a luptat cu extremismul islamist din 2011, de pe vremea lui Zine El-Abidine Ben Alia.
Cu toate astea, nici autoritățile franceze, nici cele tunisiene, nu știu ca Bouhlel să fi fost radicalizat.

Un alt fost vecin al atacatorului, care s-a întors în Tunisia pentru vacanța de vară și s-a recomandat drept Karim, spune că atacul de la Nisa este de fapt o mare trădare.
"Mii de oameni dimn Msaken locuiesc în Nisa. Este normal ca țara care ne-a oferit toate acestea să fie răsplătită astfel de ziua națională?”, spune acesta.

Guvernul din Tunisia a emis un comunicat prin care condamnă atacul de la Nisa în cei mai „fermi termini posibili”, angajându-se să ajute Franța în efortul de a își proteja cetățenii și turiștii.

Între oamenii uciși la Nisa se află și trei tunisieni, alți trei sunt dați dispăruți și mai mulți au fost răniți, este bilanțul făcut de ambasadorul Tunisiei în Franța.

"Este un șoc pentru noi toți", spunea Mounir Ben Salem, un resident din orașul de baștină al atacatorului, cât timp urmărea imaginile cu atactul din Nisa într-o cafenea. "Este rușinos. Acest act distruge imaginea Tunisiei, care este tot mai legată de jihadiști, în ultima vreme”.