Falcă, acuzat de PNL că foloseşte bani publici în campanie

Falcă, acuzat de PNL că foloseşte bani publici în campanie

Candidatul PNL la Primăria Arad, Tiberiu Dekany, l-a acuzat, astăzi, pe primarul Gheorghe Falcă (PDL), care candidează pentru un nou mandat, că îşi face campanie electorală pe bani publici şi că îşi asumă investiţii din bugetul local în faţa electoratului.

Dekany a prezentat fluturaşii tipăriţi de PDL şi distribuiţi în cartierul Bujac, prin care PDL îi invită pe localnici să participe la inaugurarea stadionului "Şega" din cartier, pentru realizarea căruia municipalitatea a cheltuit 2,4 milioane de lei.

"Dragi arădeni, candidaţii Partidului Democrat Liberal (PDL) la Primăria Aradului, domnul primar Gheorghe Falcă şi echipa de consilieri locali, vă invită la inaugurarea stadionului «Şega» din Bujac", se arată în fluturaşi.

Pe aceleaşi tipărituri, arădenii sunt invitaţi să participe şi la un spectacol folcloric, care va avea loc sâmbătă, dar pe un alt stadion din cartier.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Investiţia în stadionul «Şega» este din banii arădenilor şi nu ai PDL. Totuşi, PDL, şi nu Primăria, invită populaţia la inaugurarea stadionului. Consilierii locali care au votat bugetul sau executivul Primăriei nu au fost invitaţi la inaugurare", a spus Dekany, viceprimar al municipiului Arad, citat de Mediafax.

Candidatul PNL l-a acuzat pe Falcă că s-a folosit şi de alte investiţii sau evenimente publice finanţate de bugetul local pentru a-şi face campanie electorală.

"De 1 Mai, Primăria a dat o masă pensionarilor, iar Falcă a împărţit acolo materiale electorale. De asemenea, bugetul de 700 de milioane de lei vechi alocat în acest an întâlnirilor cu cetăţenii este folosit în scopuri electorale. Pe aceşti bani, Falcă îşi face campanie electorală în cartiere", a reclamat Tiberiu Dekany.

Contactat, Falcă a spus că nu face decât să le prezinte arădenilor investiţiile făcute de municipalitate.

"E normal ca un primar să le arate oamenilor ce s-a realizat în oraş în timpul mandatului. Chiar îmi doresc să vină câţi mai mulţi oameni la toate evenimentele publice la care merg. Fluturaşii respectivi nu erau tipăriţi din bani publici, iar pe ei nu exista sigla partidului", a spus Falcă.

(17:16)