Evenimentul Zilei > Actualitate > Facultatea de drept nu va analiza plagiatul lui Ponta. O va face Consiliul Naţional de atestare a titlurilor
Facultatea de drept nu va analiza plagiatul lui Ponta. O va face Consiliul Naţional de atestare a titlurilor

Facultatea de drept nu va analiza plagiatul lui Ponta. O va face Consiliul Naţional de atestare a titlurilor

Decanul Faculăţii de Drept, Flaviu Baias, a declarat, pentru Hotnews, că instituţia de învăţământ nu are competenţa legală să verifice dacă acuzaţiile privind plagiatul lui Victor Ponta sunt sau nu adevărate.

Decizia a fost luata în şedinţa de ieri a consiliului facultăţii, după ce Universitatea Bucureşti a solicitat "constituirea unei comisii formate, de preferinţă, din experţi internaţionali, din universităţi străine, pentru a analiza acuzaţiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a domnului Victor Ponta".
Decanul Flavius Baias a declarat că punctul de vedere al facultăţii pe care o conduce este următorul: "În cadrul Consiliului Facultăţii de Drept au fost decise următoarele: în principiu condamnă orice manifestare de plagiat, indiferent de cine ar fi săvârşit-o şi în ce domeniu ar fi săvârşit-o, dar constată că în condiţiile legislative actuale nu are competenţa legală să verifice dacă acuzaţiile de plagiat la adresa prim-ministrului Victor Ponta sunt adevărate sau nu".

În acest caz, analiza acestor acuzaţii este responsabilitatea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.
CITIŢI ŞI:

  • SCANDALUL PLAGIATULUI. Victor Ponta, acuzat de plagiat. Premierul invocă un război politic
  • SCANDALUL PLAGIATULUI. Doctoratul lui Victor Ponta va fi verificat de experţi internaţionali
  • Faza a II-a, s-au sesizat universitarii: PLAGIATUL lui Ponta va fi ANCHETAT de o comisie internaţională

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: