Evenimentul Zilei > Social > Factură de UN MILION de dolari, pentru că a născut într-o altă ţară. Cum a fost posibil
Factură de UN MILION de dolari, pentru că a născut într-o altă ţară. Cum a fost posibil

Factură de UN MILION de dolari, pentru că a născut într-o altă ţară. Cum a fost posibil

O femeie plecată în vacanţă în Hawaii a născut în timpul concediului, iar acum este nevoită să plătească o facută de aproape un milion de dolari.

Jennifer Huculak, însărcinată în şase luni, şi soţul ei au plecat în vacanţă în Hawaii anul trecut, în luna octombrie. Înainte de a pleca, viitoarea mamă a încheiat o asigurare medicală cu o companie şi a primit aprobare de la medicul ei pentru a părăsi ţara.

La două zile după ce au ajuns în Hawaii, femeia a fost internată în spital şi a născut. Fetiţa ei, care s-a născut cu nouă săptămâni înainte de termen, a stat două luni la terapie intensivă. Copila, acum în vârstă de 11 luni, este sănătoasă, însă părinţii ei au primit o lovitură după. Întreaga perioadă în care mama şi copilul au fost spitalizaţi îi vor costa aproape un milion de dolari, scrie CTV News.

Din nefericire pentru cei doi, compania cu care au încheiat asigurarea refuză să plătească factura, astfel că părinţii se află în situaţia de a fi nevoiţi să plătească din buzunarul propriu. Reprezentanţii companiei de asigurări spun că sarcina femeii prezenta riscuri, motiv pentru care nu pot acoperi costurile internării.

Familia este furioasă, deoarece compania nu i-a avertizat înainte de a semna asigurarea.