Sputnik a rămas fără șapte pagini de socializare, după ce Facebook a decis să le închidă.

Serviciul de presă al agenției a ripostat dur, considerând că este o decizie luată politic și poate fi catalogată drept „cenzură”.

„Decizia este cu siguranță una pur politică, fiind de fapt cenzură – șapte pagini ale Agențiilor din țările învecinate sunt blocate. Redacțiile Sputnik se ocupă de știri și fac bine acest lucru. Iar dacă blocarea este singura reacție a Facebook-ului la munca de înaltă calitate a mass-media, atunci nu mai avem întrebări – totul este evident. Dar iată speranța că bunul simț va triumfa există totuși. Citiți Sputnik", a declarat serviciul de presă al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik.

Pe de altă parte, șeful departamentului pentru securitate cibernetică al Facebook, Nathaniel Gleicher, a precizat  că au fost eliminate „364 de pagini Facebook și conturi pentru implicarea în activități nedemne de încredere coordonat, în cadrul unei rețele apărute în Rusia și care opera în Țările Baltice, Asia Centrală, Caucaz, țările din Europa Centrală și de Est”, potrivit Sputnik.md.

Facebook a mai eliminat alte 107 pagini și 41 de conturi din Instagram, suspectând că titularii „se dădeau drept ucraineni și gestionau o serie de conturi false, difuzând știri din Ucraina pe teme cum ar fi vremea, protestele, NATO și condițiile sanitare din școli”. Potrivit companiei, aceste conturi aveau de asemenea legătură cu Rusia.