Un raport al Comisiei pentru informatică, cultură, media și sport din Camera Comunelor arată că platformele de social media ar trebui să-și asume răspunderea legală privind informațiile distribuite. 

„Firmele media sociale nu se pot ascunde susţinând că sunt doar o 'platformă' şi că nu au nicio răspundere privind reglementarea conţinutului site-urilor lor”, se arată în raport, potrivit Agerpres.ro.

În urma analizării mai multor emailuri interne transmise între angajați ai Facebook, Comisia care a întocmit raportul a acuzat platforma că modifică setările de confidențialitate ale utilizatorilor cu scopul de a transfera datele către companiile care dezvoltă diverse aplicații. 

Raportul mai arată și că Facebook are o structură „opacă” de management care pare a fi gândită să ascundă „informarea despre anumite decizii şi responsabilitatea pentru acestea”

„Drepturile cetăţenilor trebuie să figureze în lege şi să oblige societăţile în domeniul digital să adere la un cod de conduită adoptat ca lege de către Parlament şi supervizat de o autoritate de reglementare independentă”, a precizat Damian Collins.