Potrivit VentureBeat, revistă online de IT, RIM ar urma să se ocupe de servicii pentru companii. După acest anunţ, deja au şi apărut informaţii că există două companii care şi-au manifestat interesul de a cumpăra divizia de telefoane BlackBerry.
Primii sunt cei de la Amazon, care au înregistrat un mare succes cu tableta Kindle Fire şi ar dori să producă şi un smartphone.
Însă cei care şi-au manifestat cel mai mare interes ar fi compania Facebook, cea mai mare reţea de socializare online din lume.
Acest lucru nu ar fi o surpriză, întrucât e foarte cunoscut faptul că, de mai bine de un an, Facebook intenţionează să-şi lanseze propriul telefon, în care să fie foarte bine intergrată reţeaua de socializare.
BlackBerry are probleme economice foarte mari, înregistrând în ultimii ani pierderi din cauza faptului că nu au reuşit să ţină pasul cu rivalii de la Apple sau Samsung.
RIM a raportat în trimestrul patru, perioada decembrie 2011- 3 martie 2012, o scădere a veniturilor cu 25%, faţă de perioada similară precedentă. De asemenea, vânzările de BlackBerry au scăzut cu 21%.