Compania italiană de electrocasnice De Longhi deschide producția în noua fabrică de la Satu Mare, în luna iunie 2024. Investițiile sr ridică la 40 de milioane de euro. La Satu-Mare, fabrica va avea 350 de angajați, urmând să ajungă la 800 până în 2026.
O nouă fabrică se deschide în România. Sute de locuri de muncă
DeLonghi România funcționează ca o societate cu răspundere limitată în parcul industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu, notează actualdecluj.ro. Aici a fost deschisă prima fabrică a grupului italian în România. De’Longhi România a achiziţionat în februarie 2022 o uzină la Satu Mare. Compaia produce automate de cafea.
„Nu exista nicio companie activă acolo. E vorba de o clădire industrială de 50.000 mp pe care o pregătim acum pentru producţie, producţie ce va debuta începând cu 2023. Capacitatea de producţie va fi dedicată maşinilor automate de cafea sub brandul De’Longhi”, spunea în 2022 Carmen Petcu, general manager al De’Longhi România, pentru Ziarul Financiar.
Inițial, compania a realizat la început doar espressoare, însă treptat şi-a extins activitatea cu blendere (mixere verticale) şi cu aparate de cafea pentru Nestle.
De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol
De’Longhi a realizat în România investiții importante, în automatizări, în echipamente noi și mai ales în oameni. În 2018, 15 milioane de euro au fost direcționate spre o nouă extindere de 20.000 mp. Investiția a țintit creșterea capacității de producție și aducerea de componente noi, care să sporească gradul de integrare în România, menionează oficialii companiei italiene.
Afacerea s-a axat, în principal pe unitatea de producţie realiza doar câteva sortimente de mașini semiautomate de cafea. Acum produce mixere şi blendere marca Braun, dar şi maşini de cafea automate, mașini cu capsule pentru Nestlé. Anual, De’Longhi produce peste patru milioane de diverse mașini, exportate în toate colțurile lumii: Marea Britanie, Franţa, Germania sau Australia, Japonia, SUA, America de Sud.