Pentru mulți dintre locuitorii satului Kedrovoye din Rusia centrală s-ar putea spune că viața stă pe loc. Un sat mic, de 2300 de locuitori, care încă păstrează multe din amintirile statului sovietic, Kedrovoye este locul de baștină al unor mercenari care și-au pierdut viața  la 7 februarie, în urma unui atac nereușit asupra forțelor kurde din Siria, potrivit Daily Mail.

 

 

Mai mult de 200 de militari Rusia, angajați ai Wagner, și-au pierdut viața în urma respectivei operațiuni, care s-a finalizat cu un bombardament american asupra poziției lor.

 

Farkhanur Gavrilov, în vârstă de 67 de ani, a primit recent veste că Ruslan, fiul ei, în vârstă de 37 de ani, era printre cei uciși în timpul raidului american.

 

„A fost rupt în bucăți. Dacă ar fi fost în viață, ar fi încercat să sune, era un tip curajos”, le-a spus Gavrilova reporterilor de la Associated Press, în casa ei decorată modest.

 

„De ce au plecat? Din cauza sărăciei, să facă bani”, a subliniat mama îndurerată.

 

Conform legislației în vigoare în Rusia, este interzis să angajezi un mercenare sau să lucrezi ca unul. Totuși, pe lângă armata rusă care se află în Siria, acolo s-ar afla și mii de ceățeni ai Federației care lucrează pentru companii militare private.

 

Joi, pentru prima oară, ministerul de Externe din Rusia a recunoscut că mai mulți cetățeni ruși au fost uciși de atacul SUA în Siria, accentuând faptul că aceștia nu erau înrolați.

 

Înainte de acest eveniment, atât Moscova, cât și Washington spuneau că nu au date despre numărul deceselor cetățenilor ruși.

 

Mai mulți specialiști au evidențiat că lipsa de coordonare dintre mercenari și armata rusă a dus la ciocnirea mortală drin 7 februarie.