Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Direcția Sanitar- Veterinară și de Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș au emis avizele de funcționare pentru Fabrica „Lactate Brădet”, care a fost redeschisă de ieri. Autoritățile recunosc faptul că produsele de la Brădet nu au reprezentat niciodată un risc.
Patronul „Lactate Brădet” spune că nici acum nu știe cine i-a făcut răul care a fost făcut. „V-aș spune, dar nu șiu. Dacă pun cap la cap lucrurile, am impresia că a fost o conspirație cap-coadă”, a comentat, pentru EVZ, Marius Badea . El spune că, de peste o lună, de la producerea nefericitului eveniment, când s-a crezut că bebelușii din Argeș s-au îmbolnăvit de la produsele fabricate de el, se întreabă ce ar trebui să facă pentru a nu se mai întâmpla așa ceva de acum încolo. „Am avut totul în regulă. Vom încerca să fim mai vigilenți pe viitor”, spune, cu regret în glas, proprietarul.
„Produsele n-au fost niciodată un risc”
„Produsele fabricate de această unitate n-au reprezentat niciodată un risc pentru siguranța populației. Acum, după redeschidere, nu au fost impuse măsuri speciale. Se fac în continuare aceleași analize, ca la orice fabrică de profil. Țin să precizez că probele prelevate pentru laboratorul de la București, care n-au ieșit conforme, nu erau ridicate din unitate”, a declarat Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeș.
De asemenea, DSP Argeș a impus ca cei trei angajați, purtători ai bacteriei E.coli patogen cu verotoxina 1 și verotoxina 2, să fie mutați într-o altă secție a unității, deși nici acolo unde lucrau înainte de închiderea fabricii nu aveau contact direct cu brânza.