„Fabrica de permise”, supervizată de prefect

„Fabrica de permise”, supervizată de prefect

Prefectul de Mureş, Marius Paşcan, i-a cerut ministrului Dan Nica să trimită o echipă de control la Serviciul Permise. „Am primit o serie de infor maţii privind posibile ilegalităţi comise la nivelul a cestei instituţii”, a precizat prefectul.

Argeş. Pe de altă parte, fostul şef al Biroului de Examinări din cadrul Serviciului Permise Argeş, comisarul Mihai Crăciun, a declarat, ieri, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Târgu-Mureş că el şi colegii săi întocmeau, zilnic, liste cu „protejaţi” care trebuiau să obţină permisele de conducere. Potrivit lui Crăciun, listele erau supervizate chiar de prefectul de Argeş de atunci, Ion Cârstoiu. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, mărtu riile comisarului Mihai Crăciun - care şi-a recunoscut faptele - au dus la arestarea şefilor şi a colegilor săi.

Cluj. Procurorii DNA spun că în dosarul de la Cluj au fost folosiţi doi poliţişti sub acoperire. Unul dintre ei, Bogdan Muntean, a intrat în posesia unui permis de conducere fără să fi făcut măcar o oră de condus. Al doilea însă, Andreea Kis, a picat la proba scrisă, deşi a plătit o şpagă de 2.000 de euro. Procurorii au mai spus că agentul de poliţie Daniela Popuţa a primit între 4.900 şi 5.600 de euro pentu a închide ochii în timpul examinărilor la sală, iar agenţii de la proba prin oraş primeau între 150 şi 200 de lei de la instructorul auto Cornel Ilea.

Ne puteți urmări și pe Google News