Acestea sunt motivele pentru care prefectul de Argeş, Marcel Proca, a semnat, ieri, ordinul prin care 56 dintre clienţii „Fabricii de permise” vor deveni pietoni pentru o perioadă nedeterminată.

„Cei 56 de şoferi cărora li s-a suspendat dreptul de a conduce sunt obligaţi să predea per misele în maximum cinci zile, la unităţile de poliţie pe raza cărora îşi au domiciliul. Nici unul dintre ei nu este argeşean”, a precizat, ieri, prefectul. Mai mult, acesta a anunţat că a trimis toate aceste dosare Judecătoriei Piteşti, urmând ca magistraţii să stabilească dacă cei 56 de conducători auto îşi vor pierde definitiv dreptul de a urca la volanul unei maşini. În ultimele două săptămâni, anchetatorii au verificat peste 1.100 de dosare de la „Fabrica de permise Argeş”, adică mai puţin de jumă tate din cele considerate suspecte.
 
„Au fost ve rificate în ordine alfabetică, aşa că, în curând, pe lista aşa-zişilor şoferi care-şi vor pier de permisele s-ar putea număra şi primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone. Suntem siguri că vom găsi «bube» în dosarul acestuia. Pe de-o parte, fi zic, era imposibil ca Piedone să susţină examenul pentru cinci categorii auto în aceeaşi zi. Pe de altă parte, există semne de întrebare legate şi de modul în care edilul a obţinut viză de flotant în comuna argeşeană Priboieni doar pentru a susţine în Argeş examenul auto”, au explicat surse judiciare.