Evenimentul Zilei > Social > „Fabrica de permise”, închisă şi la Covasna
„Fabrica de permise”, închisă şi la Covasna

„Fabrica de permise”, închisă şi la Covasna

Nu mai puţin de 19 persoane, dintre care 5 agenţi de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Covasna, un pompier, trei instructori auto şi un funcţionar al Primăriei Covasna, au fost reţinuţi în această dimineaţă de ofiţerii anticorupţie care au descins, începând de la ora 06:00, în locuinţele acestora precum şi la sediul Serviciului Permise.

Cei 19 sunt acuzaţi că ar fi eliberat permise auto şi ar fi înmatriculat cu acte false zeci de autoturisme pentru şpăgi cuprinse între 100 şi câteva mii de euro. Potrivit unor surse judiciare, gruparea acţiona de câţiva ani.

Ancheta în acest caz a început cu mai bine de un an în urmă în urma unei plângeri pe care un bărbat din Covasna, care urma să obţină permisul auto, a depus-o la DGA, nemulţumit de faptul că unul dintre poliţiştii examinatori i-a cerut câteva sute de euro în schimbul promovării examenului.

Cei 19 urmează să fie audiaţi de procurori care ar putea emite pe numele lor ordonanţe de reţinere sub acuzaţiile de luare de mită, trafic de influenţă şi constituirea unui grup infracţional organizat. 

CITIŢI ŞI:

Alba-neagra cu permisele de la Argeş 

Soacra şefului "Fabricii de permise", miliardară din pensie

Mielul şi categoria, la "Fabrica de permise"

Măsuri antişpagă la Serviciul Permise Argeş

Poliţia caută clienţii „Fabricii de permise“

Nica îl face pieton pe Piedone