Evenimentul Zilei > Sport > „Fabrica de medalii” a început să lucreze în China
„Fabrica de medalii” a început să lucreze în China

„Fabrica de medalii” a început să lucreze în China

Componentele lotului feminin de gimnastică au dat startul, ieri, antrenamentelor, înaintea debutului Campionatului Mondial ce se desfășoară la Nanning.

Loturile naționale de gimnastică (feminin și masculin) au ajuns la Nanning (China), acolo unde, începând de astăzi, se va desfășura cea de-a 45-a ediție a Campionatului Mondial.

Ultimul „filtru” înainte de Glasgow 2015

Toată „crema” acestui sport se află în aceste zile în „Orașul Verde”, așa cum mai este denumită urbea Regiunii Autonome Guanggxi Zhuang. 619 gimnaști (276 de fete și 343 de băieți) vor concura în Guangxi Sports Centre Gymnasium, o sală impresionantă, construită în 2012 și care poate primi 9.000 de spectatori.

În total, 38 de echipe feminine și 50 masculine vor lua startul cu speranța de a depăși primul obstacol înaintea Mondialului de la Glasgow 2015, din Scoția, acolo unde se vor decide sportivii calificați la JO de la Rio de Janeiro din 2016.

Obiectivul este „calificarea la Jocurile Olimpice”

Pentru lotul feminin al României, Mondialul chinez va reprezenta deschiderea unor noi drumuri. Micuțele gimnaste (Larisa Iordache, Andreea Munteanu, Paula Tudorache, Ștefania Stănilă, Anamaria Ocolișan, Silvia Zarzu și Ioana Nicoară), reprezentantele actuale ale „Fabricii de medalii”, sunt coordonate de antrenorii Cristian și Lăcrămioara Moldovan, dar și de Lucian Sandu. „Obiectivul este să obținem calificarea la Jocurile Olimpice. Mergem la Mondial pentru a face performanță, chiar dacă avem un lot în care se numără multe gimnaste debutante”, declara Cristian Moldovan, pentru EVZ, înaintea plecării spre Nanning.

Gimnastele „tricolore” au avut ieri primul antrenament, au tras din greu pentru ca fiecare detaliu să fie perfect. La final au făcut poze de grup, apoi s-au plimbat cu o mașinuță electrică prin împrejurimile sălii de sport.