Exxon Mobile, cea mai mare companie din lume

Exxon Mobile, cea mai mare companie din lume

Gigantul petrolier Exxon Mobile conduce în topul celor mai mari companii în funcție de cifra de afaceri, întocmit anual de revista americană „Fortune”.

Compania petrolieră a înregistrat, în 2008, venituri de 443 miliarde de dolari, în creștere cu peste 11% față de anul precedent. Locul doi este ocupat de cel mai mare retailer la nivel mondial, Wal-Mart Stores, cu venituri de 405,6 miliarde de dolari (+7,1%), iar podiumul este întregit de o altă companie din domeniul petrolier, Chevron, cu o cifră de afaceri de peste 263 miliarde de dolari (+24%). În „Top 10 Fortune”, urmează, în ordinea veniturilor, Conoco Philips, General Electric, General Motors, Ford Motor, AT&T, Hewlett Packard și Valero Energy.

Topul companiilor care au pierdut cei mai mulți bani anul trecut este condus de compania de asigurări American International Group, ale cărei venituri s-au diminuat cu 99,2 miliarde de dolari în 2008. Urmează companiile ipotecare Fannie Mae, cu pierderi de 58,7 miliarde de dolari și Freddie Mac, cu pierderi de peste 50 de miliarde de dolari. Pe locurile patru și cinci în topul pierderilor regăsim anul acesta grupul auto General Motors (-30,8 miliarde de dolari) și Banca Citigroup (-27,6 miliarde de dolari).

Ne puteți urmări și pe Google News