Extremistul Geert Wilders vrea ca Turcia să fie exclusă din NATO

Extremistul Geert Wilders vrea ca Turcia să fie exclusă din NATO

Partidul Libertăţii (PVV), formaţiune olandeză de extremă dreapta, a cerut ministerelor de Externe şi al Apărării să ia în cosiderare posibilitatea excluderii Turciei din Alianţa Nord-Atlantică, pe motiv că Ankara şi-a abandonat aliaţii, scrie ziarul israelian Jerusalem Post.

Geert Wilders, preşedintele PVV, a treia formaţiune din Olanda, care susţine în parlament cabinetul minoritar de la Haga, şi adjunctul său, Wim Kortenoeven, au acuzat Turcia că şi-a părăsit aliaţii: Israelul, la începutul acestui an, şi recent, Franţa.

Kortenoeven, un renumit specialist în Orientul Mijlociu şi autor al mai multor cărţi pe această temă, a explicat că, din moment ce Turcia şi-a abandonat aliaţii, ar fi o greşeală fatală ca armata turcă să joace un rol crucial în noul sistem de apărare antirachetă al NATO.

Specialistul în probleme militare al PVV, Marcial Hernandez, a pus, de asemenea, sub semnul întrebării încrederea pe care o prezintă Turcia ca stat membru NATO.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turcia şi-a suspendat relaţiile cu Israelul în urma raidului desfăşurat de armata israeliană asupra unui convoi umanitar format din nave turceşti care se îndrepta spre Fâşia Gaza. Săptămâna trecută, guvernul de la Ankara a decis să suspende toate contactele oficiale şi relaţiile militare cu Franţa după ce Adunarea Naţională, camera inferioară a parlamentului de la Paris, a decis că negarea genocidului armean devine infracţiune. PVV este şi formaţiunea care ţine în şah aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, pe motiv că cele două ţări nu au făcut progrese în lupta împotriva corupţiei.