Extremistul francez Jean Marie Le Pen, condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru contestarea crimelor naziste

Extremistul francez Jean Marie Le Pen, condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru contestarea crimelor naziste

Curtea de apel de la Paris l-a condamnat astăzi la trei luni de închisoare cu suspendare şi 10.000 de euro amendă pe fostul lider de extremă dreapta Jean-Marie Le Pen pentru că a declarat în 2005 că ocupaţia germană a Franţei în timpul celui de Al Doilea Război Mondial nu a fost "excesiv de inumană", informează AFP.

Această pedeapsă pentru "contestarea crimelor împotriva umanităţii" reprezintă o "confirmare a verdictului pronunţat de tribunalul corecţional de la Paris în 2008.

Fondatorul şi preşedintele de onoare al Frontului Naţional şi avocatul său au fost absenţi la pronunţarea sentinţei.

La 8 februarie 2008, tribunalul corecţional din Paris l-a găsit vinovat pe Jean-Marie Le Pen pentru "apologia crimelor de război şi contestarea crimelor împotriva umanităţii", în urma unor comentarii publicate în ianuarie 2005 în săptămânalul de extremă dreapta Rivarol.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În Franţa cel puţin, ocupaţia germană nu a fost excesiv de inumană, chiar dacă au existat şi exagerări, inevitabile într-o ţară de 550.000 de kilometri pătraţi", afirmase acesta, mai scrie agenţia franceză, preluată de Agerpres.

De mai multe ori candidat la alegerile prezidenţiale, reuşind să intre în turul doi în 2002, Jean-Marie Le Pen a cedat conducerea Frontului Naţional în ianuarie 2011 în favoarea fiicei sale Marine, candidată la prezidenţialele din aprilie-mai 2012.