Evenimentul Zilei > International > Ciocniri violente între EXTREMA DREAPTĂ și ANTIFASCIȘTI. 14 persoane, arestate
Ciocniri violente între EXTREMA DREAPTĂ și ANTIFASCIȘTI. 14 persoane, arestate

Ciocniri violente între EXTREMA DREAPTĂ și ANTIFASCIȘTI. 14 persoane, arestate

Demonstranți din grupări de extrema dreaptă s-au bătut cu protestatari anti-fasciști în centrul Londrei, sâmbătă, iar polițiștii britanici au arestat 14 persoane și au impus restricții de circulație, pentru a-i separa pe bătăuși.

Autoritățile au arestat 14 persoane pentru diverse infracțiuni. Protestatarii s-au adunat în Piața Trafalgar și s-au împrăștiat pe străzile adiacente. 

Poliția londoneză a impus condiții pentru marșul la care au participat grupările Britain First și Liga Engleză de Apărare (EDL). Organizatorii au descris evenimentul ca pe un răspund la atacul terorist din 22 martie de lângă Parlament. 

„Vom rămâne împreună și vom demonstra că nici acum și niciodată nu ne vom pleca în fața terorismului și a teroriștilor”, a scris EDL pe Facebook, conform ITV News. 

Grupul Uniți împotriva Fascismului (UAF) a organizat o contrademonstrație. Protestele au loc la 10 zile după ce Khalid Masood a lansat un atac lângă Parlament, făcând 4 morți și a lovit cu mașina un grup de oameni pe Podul Westminster, făcând 40 de răniți 

(FOTO: PA/ITV)

Demonstranții UAF au scandat: „EDL, du-te dracului!” și sute de oameni au ieșit în stradă. 

Scotland Yard s-a pregătit de vineri pentru a preveni violențele și producerea unor pagube serioase asupra proprietăților din zonă, prevenirea intimidării localnicilor și a afacerilor (magazinelor) lor. 

„Dreptul de a protesta este un fundamental în societatea noastră democratică, dar acesta trebui pus în balanță cu dreptul oamenilor de a-și petrece ziua fără a se teme de dezordine, violență sau probleme”, a explucat un polițist. 

„Toți patrioții sunt chemați să participe”, a scris EDL pe pagina de Facebook, aducând drept argument atacul terorist din inima Londrei. 

 

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: